Mellombar

Mellombar

Trenger du energi? Her er noe for deg. Laget av min hjemmelagde granola, tilsatt litt peanøttsmør, sukker og honning. De ble kjempegode på smak! Liker du at det er sjokolade på dem? Smelt sjokolade og stryk ut på toppen. Putt gjerne i noen rosiner eller annen tørket frukt også.

Mine energibarer ble ikke sånn veldig hard og fast i konsistensen, men litt seig konsistens duger. Pakk i en boks og ta med på tur!

Er du villig til å ofre konsistens for å få disse enda mindre søte – værsågod. Etter min mening smaker dette godteri, enda mindre biter hadde passet meg best. Likevel er de fine å ta med på tur, for min granola inneholder masse godsaker (mest havregryn og mandler).

De kan også gjøres tykkere. Jeg klemte ut granolaen i en form (20 x 20 cm) som gjorde at de ble ganske tynne, noe jeg syntes passet ettersom de er temmelig søte i seg selv. Vil du ha de tykkere, velg en mindre form.

Mellombar ala Elin
250 g ferdig granola
50 g brunt sukker
50 g honning
50 g peanøttsmør
evt 1 ss vann

Valgfritt:
100 g smeltet sjokolade ( tilsett litt kokosolje eller delfiafett om sjokoladen er veldig fast)
tørket frukt

Slik gjør du:
1. Lag granola etter denne oppskriften (eller bruk ferdigkjøpt).
2. Smelt sammen sukker, honning og peanøttsmør – enten i mikro eller i en kjele. Tilsett litt vann hvis massen virker fast.
3. Hell det flytende i granolaen, kna det sammen med hånden din. Rør inn biter av tørket frukt om du ønsker.
4. Press massen ut i en form kledd med bakepapir (størrelse 20 cm x 20 cm). Du kan bruke for eksempel en brødform også. Vil du ha sjokolade på? Hakk en plate sjokolade og smelt over vannbad eller i mikro. Stryk ut sjokoladen på toppen.
5. Sett i kjøleskap så massen stivner.
6. Del i passe store biter. Oppbevar i en boks (behøver ikke kjøling).

Vei opp de få ingrediensene du trenger.
Smelt sammen sukker, honning og peanøttsmør.
Det ble litt for fast, så jeg tilsatte en spiseskje vann.
Hell i granolaen og kna sammen med hendene.
Glem godt ut i en form. Bruk litt kraft, sånn at det henger godt sammen.
Etter å ha stått litt i kjøleskapet skar jeg opp ca. 12 barer.
De er ikke sånn super faste i konsistens, men gode på smak og med en veldig lang holdbarehet. Oppvbevares gjerne i en tett boks (behøver ikke kjøling).



Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...