Multekrem

Multekrem

Picture

Klassisk juledessert

På selveste julekvelden er kun det beste godt nok. De gylne multene passer perfekt i en bløt krem. Verdens beste juledessert. 
I det siste blogginnlegget før jul skal du få oppskrift på en skikkelig god klassiker, nemlig multekrem. Denne desserten er kanskje bedre å servere voksne enn barn (ikke alle er like begeistret for multesmaken) og derfor har jeg tillatt meg å ha litt multelikør i kremen. Det kan du fint sløyfe om du ikke har noe stående! 

Vil du heller lage riskrem eller karamellpudding

I denne desserten er jeg mest opptatt av at kremen ikke skal være for fast. Det vil si, du skal passe på at du ikke overpisker kremfløten. Å spise overpisket krem er faktisk noe av det verste som finnes! ​Når bærene røres inn er det mye bedre at det er en slapp krem. Da vil smakene blandes bedre sammen, pluss at du får en dessert som smelter på tungen. 

Multekrem 6-8 personer

5 dl kremfløte
400 g multer
100 g sukker
4 ts ekte vaniljesukker eller frøene av ½ vaniljestang
2-3 ss Lakka multelikør (kan sløyfes)

Slik gjør du:
1. Rør sammen multer og sukker og likør.
2. Pisk kremfløte med vaniljesukker til bløt krem.
3. Bland multer og krem.
4. Settes kjølig frem til desserten skal spises. Serveres gjerne med krumkaker. 

Picture

En nydelig juledessert. Gledelig jul til alle følgere! 
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits