Ostekake med gele og bærkrem

Ostekake med gele og bærkrem

Den mest populære ostekaken her på krem.no er den laget med gelepakke. Derfor er det denne jeg har tatt som utgangspunkt når jeg fikk lyst til å lage en marmorert variant med friske bær blandet inn i kremen. Oppskriften er økt noe, så kaken passer til en form ca. 24 cm.

Den ble ikke så vakker som jeg hadde forestilt meg, men ettersom den oppnådde jubel i heimen legger jeg ut oppskrift (under tvil..). For å pynte litt ekstra på en litt stygg kant har jeg satt på noen staver med marengs. Da pisker jeg marengs og har i en sprøytepose. Klipp hull og lag tynne stenger. Tørk marengsen på ca. 80 grader i 3-4 timer. Oppskrift på marengs finner du her.

For å unngå problemer med å få kaka til å stivne har jeg blandet ut gelepakken med kun 1.5 dl vann. Bruk en kjele og sørg for at alt blir skikkelig oppløst (uten at det koker). Grunnen til at jeg bare bruker 1.5 dl er fordi bærene som senere røres inn i kremen teller som væske. Jeg brukte frosne bær – de må være helt tinte og romtemperert før de blandes inn i kremen (hvis ikke stivner kremen veldig raskt).

Jeg tenkte på denne sebrakaken da jeg skulle lage mønsteret. Det ble ikke like fint, men kaken blir friskere med bær i kremen, så får det heller være at den ikke ble så vakker som jeg håpet.

Ostekaken kan godt lages en dag før den skal spises. Jeg fryste min, det går også fint.

Ostekake med gele og bærkrem
250 g knuste kjeks (f. eks digestive)
100 g smør

300 g kremost, nøytral (eks. philadelphia)
100 g melis
3 ss sitronsaft
1 pk sitrongele
1.5 dl vann
4 dl kremfløte
100 g moste bringebær
100 g moste blåbær

Til toppen: 1 pk blåbærgele

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
2. Kok opp 1.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. La stå til den har ca. romtemperatur.
3. Pisk sammen kremost, melis og sitronsaft.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
5. Rør sammen de to kremene og tilsett gele. Fordel kremen i tre boller.
6. Rør inn moste bringebær og blåbær i to av bollene.
6. Hell blandingen i springformen som vist på bildene under og sett i kjøleskap.
7. Når kremen har stivnet – kok opp 2.5 dl vann og rør ut blåbærgeleen. Avkjøl.
8. Når geleen begynner å tykne, hell den på kaken (jeg brukte bare halvparten). Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.

Bland bløtpisket krem med kremost og sitron. Hell i gele.

Knus bær (bruk gjerne en foodprocessor). Fordel kremen i tre boller.

Hell på krem i midten av forma, litt fra de tre forskjellige bollene etter tur…

Når forma er fylt, dunk godt slik at kremen blir jevn på toppen. Sett kjølig.

Her ser du hvordan jeg lagde marengspinner. Ha marengs i en sprøytepose og sprøyt ut stenger på et bakepapir. La tørke i ovnen på ca. 70-80 grader i varmluft til de er helt tørre i midten.

Lilla ostekake? Smaker faktisk kjempegodt med bær i kremen…

5 based on 1 reviews
9 Kommentarer
  • Torill
    Svar
    Skrevet på20:46, 13. mai 2019

    Hvilket smør bruker du i bunnen her?

  • Sara
    Svar
    Skrevet på08:00, 3. juni 2019

    Et tips: på ostekaker blir bunnen alltid steinhard. Bruk vita hjertego, da blir den ikke kjempehard.

  • Therese
    Svar
    Skrevet på12:18, 3. mai 2021

    Funker det å bruke tinte frosne bær? 😊

  • Marthe Grøtter
    Svar
    Skrevet på20:44, 8. september 2021

    Hei, frøs du den ned med gelelokket, eller tok du det på ved tining?

  • Anett
    Svar
    Skrevet på10:01, 27. september 2023

    Jeg har ikke sitrongele, men gelatin, kan jeg bruke dette i stedet? Og evt mengde?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...