Panna Cotta med stikkelsbærsyltetøy

Panna Cotta med stikkelsbærsyltetøy

Stikkelsbærmoroa fortsetter..

I går spurte jeg krem.no’s Facebookvenner hva jeg skulle lage for noe godt av stikkelsbærsyltetøyet jeg akkurat har laget. Jeg fikk mange forslag – tusen takk! Fikk en trang til å finne ut hvordan Panna Cotta smaker med dette syrlige, deilige syltetøyet. La meg si det sånn:  – Perfect match 🙂

Oppskriften er den halve av denne 

2,5 dl kremfløte
2,5 dl helmelk
1 vaniljestang
45 g sukker
2 plater gelatin

I denne oppskriften har jeg halvblandet fløte og melk. Min erfaring er at desserten blir bedre på smak, og ikke fullt så mektig som om den bare skulle vært laget med fløte.

Legg først gelatin i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestangen. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestangen og hell opp i porsjonsglass.  Settes i kjøleskap i minimum en time før de skal severes. Kan fint lages dagen i forveg.

Stikkelsbærsyltetøy: Jeg hadde ca. 1.2 kg bær, røde og grønne. Kok opp med 1 dl vann og la det småkoke i et par-tre minutter. Tilsett sukker etter smak, ca. 150 gram. Bruk en stavmikser og mos syltetøyet sammen.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...

Donuts

Her er den! Min versjon av donuts, som...

Krembollekake

Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den...

Sjefens mektige sjok..

Denne sjokoladekaken er helt sjef - den har...