Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Pavlova med epler og karamellsaus

Pavlova med epler og karamellsaus

Bilde

Eplepavlova med epler, karamellsaus, myk krem og knasende sprø marengs. Rekk opp handa den som vil ha! 

Du må bare ha meg unnskyldt om du syntes det blir FOR mye epler på krem.no om dagen. Jeg kan simpelthen ikke få nok! Denne pavlovaen er som skapt for deg som kan like det både syrlig og søtt. 
Nordmenn elsker pavlova i mai, men hva med oktober? Jeg fikk lyst til å prøve en høstlig variant og tenkte at denne smakskombinasjonen måtte bli bra! Syrlige epler, mjuk krem, knasende sprø og søt marengs. Ja, så var det karamellsausen, da. Den liksom binder det hele sammen. Til denne desserten trenger du 2 store epler eller 3-4 små. Det er en ganske liten pavlova, rundt 18 -20 cm i diameter, derfor har jeg ikke brukt mer enn 3 dl fløte (liten kartong. Eplene skar jeg i litt tynne skiver for at de skulle bli møre på kortest mulig tid. Liker du at det er litt mer knas og tyggemotstand, skjær båtene litt tykkere. Min karamellsaus ble tynnere igjen etter at eplene hadde ligget i litt (eplene væsker) derfor fjernet jeg eplebitene når de var møre og fortsatte å koke inn karamellsausen til den var blitt litt tykkere igjen. 
Pavlova
3 eggehviter
160-180 g sukker 

​Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
3. Bre marengsen utover et brett kledd med bakepapir, ca. 18 -20 cm i diameter og sett i ovnen. 
4. Steketid og temperatur: Marengs med seig / myk kjerne: 120 grader 1-2 timer
Tørr marengs: 100 grader 3-4 timer.

Karamellsaus:
1 dl sukker + 2 ss brunt sukker (om du har)
1 dl fløte
2 ss smør
1/2 ts kanel (valgfritt)

i tillegg trenger du…
2-3 store epler, skrelt og delt i skiver
2 dlpisket kremfløte tilsatt litt vaniljesukker + 1/2 ss sukker.

Slik gjør du:
Skrell eplene og del i båter. Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele eller i en panne. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får saus-konsistens. Det tar 7-10 minutter i kjele, 3-4 minutter i en panne. Tilsett eplene og kok til de er såvidt er møre. Avkjøl. ( Er sausen for tynn syntes du? Ta ut eplebåtene og kok videre til du har tykkere konsistens.) 

Legg pavlovaen på fat. Pisk resten av fløten til bløt krem og bre den utover pavlovaen. Ha på eplene og sausen mens de enda er litt lune (pass på at de ikke er for varme).  Serveres omgående. 

Bilde

Når karamellen begynner å få tykk konsistens tilsettes eplene. La de koke sammen med sausen til de er møre. 
Bilde

Bløt krem, sprø marengs og syrlige epler med karamell. Kos deg med det! 
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...