Punsjboller med marsipan

Punsjboller med marsipan

Jeg har ryddet i kakefryseren. Der lå det masse avskjær fra bryllupskaka jeg lagde i fjor sommer. Sånt blir det punsjboller av! Joda, jeg har laget punsjboller på krem.no tidligere, men denne gangen tenkte jeg å vise hvordan du lager punsjbollene avlange og kledd i marsipan. På svensk kalles de grønne rullene bare for damsugare, på dansk trestammer. Her på bjerget har vi ikke noe annet navn enn….punsjboller.

Punsjboller trenger egentlig ingen oppskrift. Det er bare å blande sammen myke kakerester, som for eksempel sukkerbrød, avskjær fra sjokoladelangpanne eller annen myk kake, tilsette kakao (om nødvendig) og kanskje litt melis, så litt bringebærsyltetøy for å binde det hele sammen. Til slutt tilsettes rom-smak etter ønske.

Punsjboller
250 g myke kakerester (gjerne avskjær fra sjokoladelangpanne)
1 1/2 dl melis
2 ss bringebærsyltetøy
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts rom essens (eller 2 ss ekte rom)

Kokos
100 g sjokolade
400 g marsipan
grønn farge

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør dem godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med grind (flat visp) eller krok. Tilpass konsistens ved tilsette syltetøy til du har en masse som kan formes.
2. Trill massen til passe store pølser/ kuler.
3. Kjevle marsipanen så tynn du kan. Pensle på litt vann. Kle pølsene med marsipanen og del i biter på ca. 5 cm.
4. Dypp kulene/ bitene i smeltet sjokolade og rull i strøssel eller kokos.
5. Oppbevares kjølig (et par uker holdbarhet) eller frys.

Bland kakerester, kakao, melis, syltetøy og rom sammen med en grind
Rull pølser av massen
Farge 400 g marsipan med grønn farge, kjevle så tynn du kan, pensle med vann
Rull pølsene inn i marsipan
Kledde fire pølser, resten ble til kuler..
Størrelsen kan du bestemme selv, jeg kuttet mine i 5 cm
Smeltet 100 g sjokolade og dyppet hver ende, før jeg dyppet i kokos. Kulene fikk litt sjokolade på seg (rullet dem i hendene) før de ble trillet i kokos
Pakket i plast holder punsjboller ca. 2 uker i kjøleskap. Ellers kan de fryses.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website