Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Punsjboller med marsipan

Punsjboller med marsipan

Jeg har ryddet i kakefryseren. Der lå det masse avskjær fra bryllupskaka jeg lagde i fjor sommer. Sånt blir det punsjboller av! Joda, jeg har laget punsjboller på krem.no tidligere, men denne gangen tenkte jeg å vise hvordan du lager punsjbollene avlange og kledd i marsipan. På svensk kalles de grønne rullene bare for damsugare, på dansk trestammer. Her på bjerget har vi ikke noe annet navn enn….punsjboller.

Punsjboller trenger egentlig ingen oppskrift. Det er bare å blande sammen myke kakerester, som for eksempel sukkerbrød, avskjær fra sjokoladelangpanne eller annen myk kake, tilsette kakao (om nødvendig) og kanskje litt melis, så litt bringebærsyltetøy for å binde det hele sammen. Til slutt tilsettes rom-smak etter ønske.

Punsjboller
250 g myke kakerester (gjerne avskjær fra sjokoladelangpanne)
1 1/2 dl melis
2 ss bringebærsyltetøy
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts rom essens (eller 2 ss ekte rom)

Kokos
100 g sjokolade
400 g marsipan
grønn farge

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør dem godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med grind (flat visp) eller krok. Tilpass konsistens ved tilsette syltetøy til du har en masse som kan formes.
2. Trill massen til passe store pølser/ kuler.
3. Kjevle marsipanen så tynn du kan. Pensle på litt vann. Kle pølsene med marsipanen og del i biter på ca. 5 cm.
4. Dypp kulene/ bitene i smeltet sjokolade og rull i strøssel eller kokos.
5. Oppbevares kjølig (et par uker holdbarhet) eller frys.

Bland kakerester, kakao, melis, syltetøy og rom sammen med en grind
Rull pølser av massen
Farge 400 g marsipan med grønn farge, kjevle så tynn du kan, pensle med vann
Rull pølsene inn i marsipan
Kledde fire pølser, resten ble til kuler..
Størrelsen kan du bestemme selv, jeg kuttet mine i 5 cm
Smeltet 100 g sjokolade og dyppet hver ende, før jeg dyppet i kokos. Kulene fikk litt sjokolade på seg (rullet dem i hendene) før de ble trillet i kokos
Pakket i plast holder punsjboller ca. 2 uker i kjøleskap. Ellers kan de fryses.

Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Mio
    Svar
    Skrevet på00:13, 14. april 2020

    De heter punsjruller! 🎉 Takk for oppskrift, skal prøves 😁

  • Heidi kjelstrup
    Svar
    Skrevet på22:08, 25. september 2021

    Jeg lurer på en ting Elin. Er det ikke lettere å blande den smeltede sjokoladen i ‘deigen’?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...