Din handlekurv er nå tom!
Sarah Bernhardt i langpanne
Konfektbiter du kan ha på lur
Sarah Bernhardt er en kake jeg vanligvis lager i små runde biter, med ferdigkjøpt kransekakemasse, men denne gang har jeg malt mandler og laget en mandelmasse som kan stekes i en liten langpanne. Om du ikke har en langpanne kan du bare klemme den ut på en stekeplate. Massen er litt klissete – bruk hendene og press den utover. Den skal være ca. ½ cm høy. Pass på at bunnen ikke steker for lenge, da blir den uspiselig hard (kan gjøres myk igjen om du putter den i en plastpose sammen med en brødskalk). Den blir også mykere etter en liten tur i fryseren
Kremen lager du dagen i forveg. Husk at sjokoladekremen skal piskes opp som vanlig krem før den strykes på bunnen. Ha en god kniv tilgjengelig og en dunk med varmt vann du kan dyppe den i. Bunnen kan være noe motstridig, du får bruk for litt muskelkraft. Jeg skar bunnen først i tre stenger før jeg delte disse opp mindre biter. Passer perfekt å ha i fryseren til uanmeldte gjester. Tiner på et øyeblikk.
Sarah Bernhardt i liten langpanne
Krem:
4 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade
Bunn:
250 g finmalte mandler
180 g melis
80 g eggehvite (2-3 stk)
20 g smeltet sjokolade til pynt
Slik gjør du det:
1. Kok sjokoladekrem: Varm fløten til kokepunktet og hell over finhakket sjokolade. La stå et par minutter før du rører massen glatt (bruk gjerne en stavmikser). Sett kjølig 4-6 timer, eller til dagen etter.
2. Mal mandler, tilsett melis og kna inn eggehviten med hendene. Press massen ut (så godt du kan) i en liten langpanne kledd med bakepapir (25 cm x 36).
3. Stek på 210 grader i 7-10 minutter. Avkjøl.
4. Pisk opp sjokoladekremen med håndmikser og stryk den ut på mandelbunnen. Ha på litt smeltet sjokolade med en skje (eller lag en sprøytepose).
5. Del kaken opp i stenger før du kutter stangen mindre biter. Bruk en god, skarp kniv. Det kan være litt vanskelig ettersom bunnen er noe kompakt og seig. Bitene oppbevares best i kjøleskap eller i fryser.
|
|
Manuela Kjeilen
Ser helt fantastisk ut <3
Konditor-Elin
Takk, så hyggelig sagt Manuela 🙂
solveig.andreassen@unikvvs.no
Hei Elin, jeg begynte på fyllet i går, men det har ikke stivnet. Har du tips til hva jeg har gjort feil?
Konditor-Elin
Du har ikke gjort noe feil. Kremen skal piskes til krem og så strykes på 🙂
Solveig Andreassen
så bra:) Kaken ser knall god ut, gleder meg 😃😃😃
Maja
Himmelskt godt og som vanlig så fristende bilder! Det er halve gleden med denne bloggen!
Konditor-Elin
Det gleder meg å høre Maja!
Ragnhild
Hei.
I år blir det Sarah Bernard i langpanne – super ide!
Har brukt oppskrifter fra krem.no i flere år , og har bare gode erfaringer:)
Men hvorfor blir ikke oppskriftene du lanserer i bloggen, lagt til på oppskriftene?
Konditor-Elin
Hei Ragnhild. Da jeg gjorde om krem.no fra nettside til blogg måtte jeg ha med oppskriftene over, men det er kun disse som ligger der. Det hadde blitt altfor mange å legg til. Nå kan du finne alt under kategorier, og dessuten søke deg frem til oppskriftene. Ettersom jeg nå har laget blogginnlegg av snart alt som ligger under fanen oppskrifter, vil jeg snart ta den bort.
Ida
Hva gjør jeg med alle eggeplommene som blir til overs? Ofte når jeg baker nøttebunner, marengs og så videre sitter jeg igjen med masse flotte plommer. Er det ikke noe lettvint og godt det går an å bruke dem i?
Konditor-Elin
Du kan lage vaniljesaus, vaniljekrem, is (parfait) eller suksessterte – som noen tips. Alt finner du oppskrift på her på krem.no 🙂
Oldie
I min barndom bakte min mor en formkake eller to som het Gullkake. Det var visst ganske vanlig for å få brukt opp eggeplommer før jul. Man kastet jo ikke noe…
Jeg søkte på nett og ser kaken er høyst eksisterende fremdeles. 🙂
elin
Hei Elin når moren min lagde kaken ble bunnen for tynn og kremen ble veldig tynn og mørk. Kunne jeg spørre hvorfor det blir sånn?
Konditor-Elin
Bunnen blir litt tynn, men om den stekes i liten langpanne skal den få den rette tykkelsen. Angående kremen – husket hun å piske den?
Remi
Hei, mange er dette bergnet til? Altså, mange biter på hver? ☺ ser himmelsk ut, skal prøves på nyåret 😉
Konditor-Elin
Veldig vanskelig å svare, kommer an på hvor store biter du lager. Jeg vil anta det blir ca. 15 biter.
Marte
Hei! bruker like stor langpanne som deg men får ikke smurt det ut i kantene, blir for lite masse og da blir vel bunnen for tynn? hever mandelbunnen? Aldri lagd slik før:)
Konditor-Elin
Du behøver egentlig ikke langpannen, fordi denne bunnen bare presser du utover på et bakepapir til du ser den er passe tykk (se på bildet). Nei, den vil ikke heve i ovnen. Lykke til Marte, håper det går bra!
Merete Martinsen
Hei
Snur du bunnen før du har på sjokoladekrem?
Hva tror du om å ha litt Baileys i kremen?
Konditor-Elin
Hei Merete – ja, jeg snur den. Tror ikke du vil smake det så godt om du har i Bailys, men prøv gjerne. Dog ikke for mye. Da vil du få problemer med å piske den opp til krem.
Johnsbaking
Hei, har du prøvd denne med lys kokesjokolade?
tenker den kan bli for lys pga kremen??
Skal lage denne til noen som ikke er fan av mørk (bitter) smaken
Mvh John
Konditor-Elin
Hei John! Den kan godt lages med lys sjokolade – selv har jeg aldri prøvd. Et annet tips er å bytte ut halvparten av den mørke sjokoladen med lys. Da får du en litt mildere sjokoladesmak uten at det blir for søtt (innbiller meg at det kan bli litt overmektig bare med lys sjokolade?)
Johnsbaking
Takk for svar. Vi tenker mye likt:) blei halvparten av hver:)
Digger iden med jukse Sarah Bernhard oppskiften, love it.
(ferdig kransekake deig)Raskt, enkelt, godt.
Mvh John
Konditor-Elin
Halvparten av hvert slag må jo bli bra? Håper den falt i smak 😉
Hege
Prøvde meg på denne, men fløten ble helt stiv i kjøleskapet som ganache til trøfler. Gikk ikke å piske opp kan du si!
Konditor-Elin
Men så fint. Da er det jo bare å bre massen utover. Noen ganger virker den litt stiv, men så blir den bløt så snart du rører i den. Da er det bare å piske den opp. Om den er så stiv at den har blitt til trøffelganache kan det virke som om det er blitt for mye sjokolade i forhold til fløte?
Marthe
Tåler mandelbunnen å stå et par dager på kjølen før jeg har på fyllet?
Konditor-Elin
La den heller stå innpakket i romtemperatur. Eller putt den i fryseren.
Alison
Hei. Holder på å lager denne – laget sjokoladekremen igår, med 70% sjokolade. Men jeg synes ikke den smaker så god. Jeg elsker mørk sjokolade men allikevel synes den er ikke søt nok. Burde jeg tilsette litt sukker eller blir det bra sammen med bunnen?
Konditor-Elin
Om du ikke syntes kremen er søt nok kan du tilsette ca. (smak deg frem) 2 ss melis – (sukker vil ikke løse seg så lett opp) når kremen skal piskes opp. Neste gang anbefaler jeg deg å bruke en sjokolade med rundt 50% kakaomasse.
Azita
Hei 🙂 Hvordan lager man sjokolade strekene over? Takk!
Konditor-Elin
Hei! Du smelter sjokolade (enten i mikroovn eller over vannbad) og lager et kremmerhus av matpapir. Ha sjokoladen i papirkremmerhuset og klipp et lite hull.
Anne Sofie Korslund
Hei. Fant din Sarah Bernhard oppskrift i Glimt fra Ullensaker. Fikk veldig positive tilbakemeldinger da jeg serverte kaken til kaffegjester. Hvor mye skal jeg piske sjokoladekremen? Opplevde at mitt sjokoladekremlag ble tynnere enn på bildet ditt. Takk for oppskriften. Hilsen Anne Sofie
Konditor-Elin
Hei Anne Sofie! Kremen skal piskes stiv. Det går på få sekunder, så pass på at det ikke blir overpisket. Hvor tykt laget med krem blir avhenger av hvor stor bunnen din er.
Sigve
Hei, skal sjokoladekremen stå i kjøleskap til dagen etter ?
Jeg gjorde det, da ble den veldig hard/fast, måtte la den stå litt i romtemperatur før pisking, men følte ikke den ble sånn kremaktig som på bilde. takk for tilbakemelding 🙂
Konditor-Elin
Jeg pleier å la den stå til dagen etter, og ja, den blir fast på toppen (men er helt bløt inni). Den behøver ikke å stå til romtemperatur først, men piskes rett fra kjøleskap. Da blir det best hold i kremen.
Lisbeth Severinsen
Hei, kan en bruke mandelmel fra butikken?
mvh Lisbeth
Elin Krem.no
Det går fint!