Snickersrullekake

Snickersrullekake

Picture

Saftig og myk sjokoladerullekake med karamell, sjokolade og peanøtter

Supersaftig rullekake som roper SNICKERS! Fylt med den bløteste karamell, lys sjokoladekrem og peanøtter. Dette er en kake du sent vil glemme!
Jeg har lenge tenkt på å lage denne snickerskaka som alle lager. Har sett på et knippe oppskrifter på nettet, men får jo hakeslepp over ingrediensene. Et halvt kilo sukker, en diiiger påsa med peanøtter og en hel pakke med Ritz-kjeks. De fleste oppskriftene er også helt uten karamell? Hæ – er ikke Snickers nettopp karamell og peanøtter sammen? Nei, vet du hva. Jeg får sette sammen og mekke ei oppskrift sjæl.. 

I mitt hode satte jeg sammen en kake etter min gane. En kake som sier: SNICKERS! En rullekake (selvfølgelig, haha!). Rullekake er jo kraftig undervurdert etter min mening, og denne er laget på enklest mulig måte.

Rullekakeoppskriften er enkel, og jeg lagde en med tre egg. Har du liten langpanne – bruk tre egg. Ellers kan du fint bruke fire egg. Da blir kaka litt tykkere (lettere å rulle). Du finner oppskrift lenger ned på siden.

Inni (og oppå) har jeg brukt en sjokoladeganache, en karamellsaus og hakka peanøtter. Har også strødd 3-4 salte kjeks + hakka peanøtter på bunnen før den ble stekt. Ikke bli fristet til å dynge på med peanøtter, hverken på bunnen, eller inni kaka. Da blir det fort altfor mye – nøttene og saltet tar over. Totalt har jeg brukt ca. 60-80 gram peanøtter til denne kaka (30 gram på bunnen, 30 gram inni og ca. 20 gram på toppen til pynt).

Testpanelet rundt bordet var enige: Denne var helt himmelsk! Den ligner litt på Firkløverkake, sa sønnen min. Det har han helt rett i. Den går faktisk rett inn i min topp-liste over digge sjokoladekaker. 

Sjoko-rullekake med peanøtter og salt kjeks
Til langpanne 47cm  x 37 cm (utvendig mål) eller større
4 egg
100 g sukker
80 g hvetemel
20 g kakao
1 ts bakepulver
 
Til langpanne 35 cm x 40 cm (utvendig mål) eller mindre
3 egg
75 g sukker
1 ts bakepulver
60 g hvetemel
15 g kakao

I tillegg: ca. 30 g hakka salte peanøtter og 3-4 knuste salte kjeks

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
3. Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse. Dryss på peanøtter og grovknust kjeks.
4. Stek på temperatur 220 grader, steketid: ca. 7-10 minutter
5. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir. (Noen ganger er det lettere å rulle kaken når papiret er strødd med sukker, men jeg bruker aldri sukker selv). Fjern papiret på bunnen.

Sjokoladeganache
150 g lys sjokolade (bruk mørk om du liker det best)
0.5 dl kremfløte
50 g smør

Smelt sjokolade, fløte og smør sammen og rør til en glatt masse. Du kan smelte, enten over vannbad eller i mikro-ovn. Velger du å smelte i en kjele, vær forsiktig med varmen, det skal ikke bli for varmt. 

Karamellsaus
1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup
ca. 50 g lys sjokolade (har du firkløver passer det fint også)

Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får sauskonsistens. (Jeg kokte min på ca. 7-10 minutter)

Slik lager du snickersrullekaka
1. Lag bunnen. Husk å drysse på ca. 30 gram hakka peanøtter og noen knuste salte kjeks. Stek i 7-10 minutter midt i ovnen. Avkjøl (legg gjerne et rent håndkle over den).
2. Kok karamellsaus. La den avkjøle til romtemperatur.
3. Smelt sjokolade med smør og fløte (ganache). Avkjøl til romtemperatur. 
4. Stryk først på sjokoladeganache (la det bli litt igjen til å pynte kaken til slutt)
5. Ha på karamellsaus (la det bli litt igjen til å pynte kaken til slutt).
6. Dryss på ca. 30 gram hakka peanøtter. 
7. Rull kaken sammen – pakk papiret stramt rundt og sett i kjøleskap til den har «satt» seg. 
8. Rull kaken ut av papiret. Ha på resten av karamellsausen og sjokoladeganachen (er de blitt stive og kalde kan de varmes litt for å fås rennende igjen). Server og nyt! 

Picture

Picture

Vestre bilde: Husk å vende det tørre inn forsiktig, gjerne med en slikkepott. Det er om å gjøre å bevare luften i eggedosisen.

Bildet over: Har strødd på ca. 30 g hakka peanøtter og noen knuste salte kjeks. Stekes på 210 grader i 7-10 minutter midt i ovnen. 

Picture

I kjelen: Ingredienser til karamellaus. Dette er forøvrig en oppskrift som godt kan brukes på is . Til høyre er ingrediensene til sjokoladeganachen. Den skal bare smeltes sammen og røres glatt. Får du problemer med å få den glatt? Da kan du prøve med en stavmikser. Begge disse skal være passe avkjølt før de strykes på bunnen. 
Picture

Picture

Start med sjokoladeganachen. Stryk den jevnt utover. La det bli igjen litt til pynt utenpå. Fortsett med å stryke utover karamellsausen. 
Picture

Dryss på ca. 30 gram hakka peanøtter. Rull sammen! Pakk rullekaken stramt inn i papiret den lå på og sett i kjøleskap. La kaken stå i kjøleskapet ca. en halv time slik at den «setter seg».  
Picture

Ta kaken ut av kjøleskapet og ha på resten av sjokoladeganachen og karamellsausen + hakka peanøtter. Så utrrrrolig godt! 
6 Kommentarer
  • Lene
    Svar
    Skrevet på23:17, 14. august 2017

    Denne ser utrolig god ut! Kan den lages dagen før og oppbevares i kjøleskap?

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på23:25, 14. august 2017

      Ja, uten problem. Jeg har hatt min på benken i fire dager – like god (trenger ikke kjøling)

  • Ingvill
    Svar
    Skrevet på15:05, 28. november 2017

    Kan den fryses?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:08, 28. november 2017

      Går fint!

  • Veslemøy
    Svar
    Skrevet på08:49, 28. mars 2019

    Skal kakebunnen vær helt avkjølt før man smører på sjokoladen og karamellen? 🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:30, 28. mars 2019

      Ja 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits