Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sunne bananmuffins

Sunne bananmuffins

Bilde

Sunn og mettende nistemat med havremel og sviske

At noe så godt kan være proppet med så mye sunnhet? Banan-bakst blir ofte tungt og klumpete, men disse ble temmelig lette, søte og gode, og det tiltross for at det er knapt med sukker i oppskriften. 

Det er vinterferie-tid og har du lyst på noe godt, som også er mettende tur-mat, da har du funnet rett oppskrift. Disse er proppet med sunne saker og er perfekte å putte i sekken. Det er lite sukker, men personlig syntes jeg det ble mer enn nok søtt. Det er fordi overmodne bananer og svisker gjør disse naturlig søte. De ble altså knallgode 🙂

Hemmeligheten til å ikke lage sprettball av disse er å ikke røre for mye. Når melet siktes inn, bruk en sleiv og dra rundt til det er blandet i deigen. Ikke mer! Pass også på at du ikke bruker altfor mye banan. Mine to bananer veide nøyaktig 225 gram og var akkurat passe. (Bruker du tre brune bananer kan muffinsen fort bli rå)

Bananmuffins med havremel og svisker (16 stk)

90 g brunt sukker (hvis ikke du har, bruk vanlig sukker)
2 egg
4 ss nøytral olje
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
1/2 ts kanel (valgfritt)
1 ts salt
100 g havremel (om du ikke har havremel, kjør havregryn i en foodprocessor)
25 g sammalt hvete fint
75 g hvetemel
2 brune bananer (ikke bruk mer enn 225g)
130 g hakkede svisker

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
2. Tilsett olje og moste bananer og rør sammen med en sleiv (rør så lite som mulig).
3. Sikt inn det tørre og rør bare såvidt sammen.
4. Fordel i muffinsformer og stek på 180 grader i 15-20 minutter. 

Bilde

Her er noen av ingrediensene, om du ikke har havremel kan du kjøre havregryn i en foodprocessor. Om du ikke har brunt sukker, ta det du har :) 
Bilde

Ikke rør dette for mye sammen. Da unngår du å få «sprettballer». 
Bilde

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...