Toscakake

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her på kremdotten, og jammen fant jeg et bilde. Oppskrift har jeg delt tidligere både her, og i et ukeblad. Det er altså en stund siden jeg bakte denne, men er lengselen stor, prøv den da vel.

Det er dårlig med trinn for trinn-bilder, men det du skal passe på er å ikke kline på toscamassen før kaken har blitt helt fast på toppen. Som du ser har jeg vært litt ivrig med kaka på bildet. Den sank litt sammen. Vil du ha litt ekstra fart i karamelliseringen på toppen, sett på grill-elementet på ovnen de siste minuttene.

Toscakake (form ca. 22 cm)
2 egg
1 1/2 dl sukker
100 g smør
2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Florentinermasse
75 g sukker
50 g smør
30 g fløte
75 g grovhakkete mandler eller mandelflak

Alle ingredienser bortsett fra mandelflak has i en kjele. Kok i ca. 10 minutter. Ta kjelen av platen og bland inn romtempererte mandler. 

Slik gjør du:
1. Pisk romtempererte egg og sukker til luftig eggedosis. 
2. Smelt smøret og hell i eggedosisen.
3. Sikt mel og bakepulver og bland inn til du har en glatt røre. 
4. Helles i en smurt form 22 cm (ca.)
5. Stekes på 175 grader i ca. 30 minutter. Ta ut av ovnen og smør på florentinermassen når kaken er blitt fast, før du setter kaken tilbake i ovnen. Stek i 10-15 minutter til, slik at toppen har fått en gyllen farge. (Sett på grill-funksjonen de siste 5 minuttene) 

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Torill Funderud
    Svar
    Skrevet på09:46, 27. november 2021

    Hvordan slår det ut på toppingen å fryse kaka?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

DBS i langpanne

Den beste sjokoladekaka, også kalt DBS har i...

Hvetestang med eple

Eplene er modne og jeg fikk lyst på...

Pizzaruter (halvgrov..

Matpakkeruter er fortsatt svært populært, og her er...

Formkake med eple, r..

I dag har jeg bakt en formkake med...

Eplekake med brunet ..

De norske eplene er i sesong, og jeg...