Vaniljeis med bringebær

Vaniljeis med bringebær

Hjemmelaget is kan lages uten ismaskin, sånn som denne, men jeg gråter litt innvendig når jeg ser dette bildet, for denne isen hadde fortjent et par runder i en ismaskin. Hvorfor? Fordi det hadde gitt den en luftigere konsistens. Jeg la isen min over i en form litt for tidlig (gadd ikke å røre mer…) og resultatet er en litt for kompakt klump med vaniljesaus. Som smaker himmelsk!

Å lage is selv er jo ikke vanskelig, du lager bare en slags vaniljesaus. Denne sausen helles over i en vid form. Formen settes i fryser, så må du røre i den med jevne mellomrom sånn at iskrystallene brytes opp. Har du en ismaskin heller du smeten rett i maskinen (den bør være helt avkjølt først). Lag gjerne is-smeten dagen før. Det gir best smak.

Isen er ikke så lett å scoope, derfor har jeg helt den ut av formen, lagt den på fat og gjort sånn at gjestene kan skjære seg et stykke selv. Den smelter raskt, men du bør likevel ta den opp fra fryseren ca. 20 minutter før den skal spises. Is smaker nemlig best når den er litt tint.

Min hjemmelagde vaniljeis med bringebær har ingen stabilisator, derfor vil den bli rennende når den tiner. Vil du lage en is som holder seg på bordet lenger, lag denne sjokoladeisen.

Til denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i en grunnoppskrift på is (med trinn for trinn-bilder), tilsatt litt mer sukker og frosne bringebær.

Vaniljeis med bringebær
3 dl Kremfløte
3 dl Melk
1 vaniljestang
5 eggeplommer
150 g sukker
150 g bringebær

Slik gjør du:
1. Hell melk og kremfløte i en kjele.
2. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene (stang og frø has i kjelen).
3. Gi fløtemelken et oppkok.
4. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
5. Fjern den hele vaniljestangen og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.
6. Hell alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne. (Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre).
7. Sett kjelen i iskaldt vann og rør til det er avkjølt.
8. Har du ismaskin bruker du den herifra. Hvis du ikke har ismaskin, hell blandingen i en bolle som settes i fryseren.
9. Rør i bollen 2-3 ganger under innfrysning (ca. annenhver time. Gjøres for å bryte opp de store iskrystallene).
10. Legg plast i bunnen på en halvliters brødform og legg isen over i den. I mellom lagene strør du bringebær. Settes i fryser frem til den skal serveres.

Vaniljeis lages på samme måte som vaniljesaus. Eggehvitene som blir til overs kan du fryse eller sette i en kopp i kjøleskapet og lage cookies eller marengs
Varm melkeblandingen til den tykner. Den kan godt få et par kokebobler, men ikke koke for mye, da vil den bli til eggerøre.
Avkjøl sausen i kaldt vann.
Sett formen i fryseren og rør hver time. Når kremen har blitt til is, legg den over i en form. Strø bringebær mellom lagene.

En nydelig sommerdessert – hele året gjennom..
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...