Din handlekurv er nå tom!
Hvitløksbrød
Sprøtt og smakfullt
Deigen er nesten suppete. Det er fordi jeg vil ha den sånn. Ser du de fine luftboblene på det øverste bildet? De oppstår når deigen er så bløt at den bare kan formes med godt med mel eller olje på fingrene. Det er noe kliss, men med litt trening får du det til! Hvis du vil ha en fastere deig, tilsett mer mel i starten av eltingen slik at du får en deig som slipper kantene på bollen (det gjør ikke denne)
Hvitløkssmøret er laget etter min smak – det betyr at du gjerne må justere som du vil. Legg til urter eller trekk i fra. Ha i mer hvitløk, eller mindre om du foretrekker det. Mengde smør er til to runde hvitløksbrød.
Steking.
Jo varmere ovn, jo bedre. Har du en pizzastein, bruk den! Jeg stekte på nederste rille i ca. 10 minutter (pizza-effekt) på 250 grader. Den skal være gyllen på toppen og ha en lys farge under. Sparte bittelitt av smøret til slutt som jeg penslet på toppen etter at de var ferdig stekt. Strø gjerne litt maldonsalt på toppen før servering. Og du – lov meg en ting: spis disse varme! Da er de aller, aller best.
2.5 dl vann
10 g fersk gjær (eller 2 ts tørrgjær)
300 – 350 g hvetemel
1 ts salt
1 ss olje
Elt deigen i 15-20 minutter. Pakk bollen inn i en plastpose og la den heve på benken i ca. en time. Del deigen i to like store emner. Ha litt olje på fingrene og klem deigen ut i en runding. Deigen skal være tynn. Settes til heving i ca. 20-25 minutter.
Hvitløkssmør
2-3 fedd hvitløk
50 g smør
En kvast eller fem med fersk basilikum (kan sløyfes)
1 ts oregano
litt revet ost
Riv hvitløk (eller finhakk/ bruk en hvitløkspresse) og bland med smør, basilikum og oregano. Smelt smøret om du ønsker – jeg rørte det bare inn i romtemperert smør.
Fordel smøret på de to bunnene, strø litt revet ost på toppen og stek på nederste rille på 240-250 grader (sett på pizzaeffekt om du har). Har du pizza-stein? Bruk den!
|
|
Astrid
OMG sååååå godt. Gikk ned i ett jafs. Lagde pizza av bunn 2. DEN best bunnen evner. Gleder meg til å prøve med pizza stein😊
Pizza-baker-elin
Pizzastein anbefales – superbra!
Filip Malen
Takk!
Maria
Helt seriøst nam. Laget disse to ganger. De var grisegode. Alt ble spist i et jafs. Laget nummer kaken i dag og. Du inspirerer meg. Takk
Konditor-Elin
Hurra! Og takk selv 🙂
Bente
Ble en variant av denne i dag. Satte deigen i går kveld med 1/4ts tørrgjær, for å spare tid i dag. Smakte veldig godt!
Unn Iki
Å nesten helt lik min egenkomponerte! Jeg bruker chiliflak i tillegg. Har bakt de i mange år. De forsvinner på zwei-drei 😊😊
Rikke Tuxen
Jeg har nettopp begynt å prøve meg litt på surdeigsbaking, men er ikke noe særlig god helt enda 🙂 Kan jeg lage denne på surdeig? Og bør jeg øke hevetiden noe da? 🙂 Stor fan av deg Elin!
Elin Krem.no
Jeg kan ingen ting om surdeig.
Trond L
Først vanlig pizza på nyinnkjøpt pizza ovn. Med litt pizza deig til overs tryllet vi frem fantastiske hvitløksbrød med din oppskrift. Hadde på et ørlite dryss salt. Magisk godt? Takk for tipset. 😀👍
Agnete
Hei! Er du sikker på at 10g fersk gjær er det samme som 2 ts tørr? 2 ts tørrgjær til 350g mel er ganske voldsomt. Tenker at man kun trenger 1 ts.
Elin Krem.no
Gjerne 1 ts for meg
Jengs pedarsand
dette var en skikkelig bænger jeg likte den veldig godt de tolv unga mine spiste den på bare noen minutter. jeg kommer ikke til å lage igjen. jeg har kreft
amalia havnsund
hei, jeg lurte på om hvor jeg kunne finne pizza oppskriften til dette brødet siden jeg ikke så noe om det i denne oppskriften.
Elin Krem.no
Vet ikke om jeg forstår spørsmålet? Du vil ha oppskrift på pizza? I såfall har jeg en her
Hvis du vil bruke oppskriften på hvitløksbrødet, kan du evt bare bruke oppskrift på fyllet på den pizzaen og ha den på den bunnen du selv ønsker.