Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Bollelarver

Bilde

Oktoberfest

Høstferie, Halloweenfest eller bare lyst til å lage noen smakfulle, fylte larver? 

​Dette er en idè jeg har plukket opp på den store verdensveven. Morsomt! Det må jeg prøve! Som tenkt, så gjort. Denne ideen kan også brukes på salt gjærdeig. Fyll med for eksempel pølse eller pesto – eller begge deler. 

Det er om å gjøre at disse larvene ikke blir for store. Jeg veide opp deigemner på 50-60 gram. Pass på å vri de skikkelig som en S på plata, hvis ikke får de bare en kjedelig, rett form. For skinnende finish – pensle deigen med egg utblandet med litt vann før du setter i ovnen. 

Bollelarver
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)

Nugatti, Nutella, Hapå eller nøttepålegg – alt ettersom hva du kan like. 

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (kan godt være kald), smuldre i gjær i bollen og start maskinen. 
2. Tilsett smør og egg. 
3. Deigen eltes godt (minimum 10 minutter med kraftig elting) til den er smidig. 
4. Settes et lunt sted heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 time) Lag biter på ca. 50 gram eller mer. 
6. Kjevle hver kule til en oval og skjær remser øverst (se bilder under)
7. Fukt deigen med litt vann før har på fyllet og ruller sammen som en pølse. Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
8.  Stekes på 210 grader til larvene er gylne. 

Bilde

Fukt deigen med litt vann før du ruller sammen. 
Bilde

Slappe larver. Pass på å vri deigemnene skikkelig (som en S), da ser de ut som larver også når de kommer ut av ovnen. 
Bilde

Be the first to write a review
11 Kommentarer
  • Maja
    Svar
    Skrevet på22:40, 3. oktober 2015

    Kuuuul!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på00:21, 5. oktober 2015

      Blir kanskje enda kuuuulere med noen øyne foran? Bare et tips 🙂

  • Skrevet på16:00, 6. oktober 2015

    Så gott 😀

  • Skrevet på08:01, 19. oktober 2015

    Utrolig morsomt! Og så enkelt! Denne tror jeg vil bli en slager hos barna mine ja! 😍

  • daffy
    Svar
    Skrevet på21:19, 27. oktober 2015

    Hm, ser for meg vaniljekrem inni sånn jeg… Disse må testes!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:19, 28. oktober 2015

      Oh yes! Liker 🙂 Takk for tips daffy.

  • Wenche
    Svar
    Skrevet på22:07, 24. oktober 2017

    Går det an å lage de ferdig uten og steke de for så å legge de i frysen…vil de heve når jeg tiner dem ?

  • Ameneh moradi
    Svar
    Skrevet på00:13, 10. november 2017

    Kan fryse den ?

    • KOnditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:53, 10. november 2017

      Ja!

  • Anglica
    Svar
    Skrevet på19:12, 19. oktober 2022

    Kjempekule! Ska nok ha i litt pizzasaus (ligner på blod?) for å lage de mer «skumle». Tusen takk for ikapp 🤗

    • Anglica
      Svar
      Skrevet på19:13, 19. oktober 2022

      Inspo, ska det stå. Ikke ikapp 😂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...