Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Eplekakedessert fra Fjøla 

Eplekakedessert fra Fjøla 

Bilde

Bilde

Bilde

Få oppskrift på byens beste eplekakedessert

I går var jeg innom Østbanehallen, også kalt «Ø» ved Oslo S, der landslagskokk Christer Rødseth akkurat har åpnet sin nye restaurant, Fjøla. Det har gått gjetord om stedet og ikke minst om eplekaken hans, og vet du hva? Den var så god at jeg tryglet om å få dele oppskriften med dere. Det fikk jeg!

Er dette et sponset innlegg, tenker du – og tja. Det er kanskje det? For besøket mitt hos Christer i går «utviklet seg». Jeg ble nemlig helt forelska i stedet, atmosfæren og ikke minst – eplekaka.

Dette er en eplekake helt etter min smak, bygd over samme lest som eplekake i liten langpanne-oppskriftten

Bilde

Eplekakedessert fra Fjøla
100 g sukker
100 g meierismør – saltet
100 g mel
1 ts bakepulver
1 eple – syrlig, Hardanger/Granny Smith
1 egg
½ vaniljestang

Smør og sukker piskes hvitt med frøene fra en halv vaniljestang. Ha i egg, mel og bakepulver. Pisk sammen. Smør ildfaste former med temperert smør og dryss på sukker. Hell ut det overflødige. Ha i ca 80 g kakedeig og 3 store eplebåter.
Stek på 150 grader i ca 40 minutter. Etter steking, la den hvile i 10 minutter før den taes ut av formen

Karamellsaus
200 g sukker
50 g meierismør –saltet
100 g kremfløte
1 klype maldonsalt

Smelt sukker til lys karamell. Pisk inn smør og fløte. OBS! vær forsiktig, temperaturforskjell gjør at det kan boble voldsomt. Ha i maldonsalt, og sil av.

Eplekompott
2 syrlige epler, Hardanger/Granny Smith, skrelt i terninger
100 g sukker
50 ml eplejuice – ferskpresset (ikke konsentrat)

Smelt sukker til lys karamell, ha i epler og eplejuice
Kok til sukkeret er oppløst og eplebitene er møre.

Monteringen:
Ha eplekompott i formen, ha på den ferdigstekte kaken, hell over 2 ss karamellsaus. Sett lokket på formen (eller legg på et lokk av alufolie), og varm opp i ca 10 minutter på 160 grader.

Serveres med vaniljeis.

Bilde

Bilde

Bilde

Christer Rødseth fra Aurskog er medlem av det norske kokkelandslaget for juniorer og ble i sommer kåret til verdensmester i kokkefag (for andre gang) som assistent sammen med Christopher Davidsen under Global Chef Challenge i Stavanger. Han jobber i dag for SSP og er mannen som styrer Fjøla restaurant i Østbanehallen.

Bilde


Be the first to write a review
127 Kommentarer
  • Mette Falstad
    Svar
    Skrevet på17:23, 4. mars 2015

    Jeg ville tatt med samboeren min som virkelig fortjener å oppleve noe ekstra i hverdagen slik han tar vare på oss <3 Hadde vært super å kunne overraske han med dette 🙂

  • Adrian Olafsen
    Svar
    Skrevet på18:38, 4. mars 2015

    Hei ville gjerne dratt selv men jeg ønsker og kunne gi denne opplevelsen til mine foreldre som har 30 års bryllupsdag i år så det hadde vært koselig og kunne gi dem litt ekstra oppmerksomhet i år.
    Hilsen Adrian

  • Christian
    Svar
    Skrevet på22:39, 4. mars 2015

    Jeg tar gjerne med meg min kjære Anita som fortjener en påskjønnelse fordi hun alltid stiller opp for meg og ungene, på Fjøla 🙂

  • Trond
    Svar
    Skrevet på23:17, 4. mars 2015

    jeg ville gitt besøket til min bror og svigerinne Som helt sikkert kunne nyte en kveld sammen uten barna.

  • miriam
    Svar
    Skrevet på23:20, 4. mars 2015

    For et nydelig sted og så innbydende maten ser ut! Utrolig flott at han lot deg dele oppskriften, tusen takk! 🙂
    Fredag 6.mars har jeg og min kjære mann vært sammen i 11 år, og det hadde gledet meg å kunne ta han med til Oslo for å spise på Fjøla (som småbarnsforeldre er det noe vi sjeldent har mulighet til).
    Takk Elin for bra blogg!

  • eila askmo
    Svar
    Skrevet på00:30, 5. mars 2015

    Ja takk hadde vært herlig å spise en middag der. Og den eplekaka skal testes ut as

  • Marit
    Svar
    Skrevet på01:00, 5. mars 2015

    Skulle gjerne invitert min datter hit. Jeg var der på åpningsdagen, var nydelig mat.

  • Tina
    Svar
    Skrevet på01:34, 5. mars 2015

    Jeg ville tatt med moren til kjæresten min.Har ikke hatt sjansen å bli kjent med henne eller fortelle henne hvor flott jeg synes hun er som mor og dame <3 .Jeg vet hun liker bra mat og fine restauranter,så det hadde vært en veldig koselig date for oss begge 😉

  • Torunn Brandvold
    Svar
    Skrevet på01:52, 5. mars 2015

    Min kjæreste Håkon som er like glad i god mat som meg 🙂
    Hørt mye bra om stedet 🙂 Krysser fingrene!

  • Nora Charlotte
    Svar
    Skrevet på02:09, 5. mars 2015

    Dette så godt ut!
    Jeg ville absolutt tatt med meg min storesøster (og gode venn) som nå er gravid i 3.mnd.
    Hun har vært i så dårlig form i disse første månedene av svangerskapet, så hun trenger både oppmuntringen og næringen!

  • Monica Karlsen
    Svar
    Skrevet på03:19, 5. mars 2015

    Jeg ville tatt med samboeren min. Han er kjempeflink og jobber masse for at vi snart skal få et ferdig hus å bo i😍

  • Renate
    Svar
    Skrevet på03:37, 5. mars 2015

    For en super oppskrift som må testes ut 🙂
    Jeg vil ta med meg kjæresten min som så absolutt fortjener en oppmuntring etter å ha blitt nektet av sin ekskone å ha samvær med sine barn som han ikke har fått sett på over to år 🙁

  • Øistein
    Svar
    Skrevet på04:18, 5. mars 2015

    Jeg vil gjerne ta med samboeren min på denne fanatiske restauranten!

  • Ragnild
    Svar
    Skrevet på04:58, 5. mars 2015

    Byens beste eplekakedessert … og restaurant Fjøla med landslagskokk Christer Rødseth – 🙂 Det har gått gjetord om stedet, og jeg vil gjerne dit – med min kjære mann 🙂

  • Mai Vu
    Svar
    Skrevet på05:04, 5. mars 2015

    Jeg vil gi denne middagen til min kjære kusine og storesøster som bor i Oslo, som to fattige studenter er det ikke ofte de får i seg noen skikkelig middagsmåltider, derfor unner jeg de virkelig denne middagen!

  • Camilla
    Svar
    Skrevet på05:26, 5. mars 2015

    Jeg vil gjerne ta med datteren min Emilie, som jeg ser altfor sjelden 🙂

  • Wenche Skjærstad
    Svar
    Skrevet på05:37, 5. mars 2015

    Hvis jeg vinner, tar jeg med meg min mann Jan Ståle Skjærstad. 😄😄😄

  • Ann Helen
    Svar
    Skrevet på05:39, 5. mars 2015

    Jeg vil ta med meg min fantastiske kjæreste Daniel ! Rett og slett bar fordi han fortjener det 🙂

  • carina
    Svar
    Skrevet på06:25, 5. mars 2015

    Definitivt min kjære mor som akkurat ble 60 år og har hatt et veldig vondt år bak seg. Hun trenger virkelig en positiv opplevelse av dette slaget 😀

  • Sofie
    Svar
    Skrevet på07:22, 5. mars 2015

    Vil gjerne ta med meg kjæresten min, Daniel som jeg nettopp feiret 10 års jubileum med. Vi var rett og slett for blakke til å gå på restaurant eller reise bort slik vi opprinnelig hadde tenkt på denne dagen, så dette er jo en gylden mulighet for å få tatt en skikkelig feiring 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...