Eplekakedessert fra Fjøla 

Eplekakedessert fra Fjøla 

Bilde

Bilde

Bilde

Få oppskrift på byens beste eplekakedessert

I går var jeg innom Østbanehallen, også kalt «Ø» ved Oslo S, der landslagskokk Christer Rødseth akkurat har åpnet sin nye restaurant, Fjøla. Det har gått gjetord om stedet og ikke minst om eplekaken hans, og vet du hva? Den var så god at jeg tryglet om å få dele oppskriften med dere. Det fikk jeg!

Er dette et sponset innlegg, tenker du – og tja. Det er kanskje det? For besøket mitt hos Christer i går «utviklet seg». Jeg ble nemlig helt forelska i stedet, atmosfæren og ikke minst – eplekaka.

Dette er en eplekake helt etter min smak, bygd over samme lest som eplekake i liten langpanne-oppskriftten

Bilde

Eplekakedessert fra Fjøla
100 g sukker
100 g meierismør – saltet
100 g mel
1 ts bakepulver
1 eple – syrlig, Hardanger/Granny Smith
1 egg
1/2 ½ vaniljestang

Smør og sukker piskes hvitt med frøene fra en halv vaniljestang. Ha i egg, mel og bakepulver. Pisk sammen. Smør ildfaste former med temperert smør og dryss på sukker. Hell ut det overflødige. Ha i ca 80 g kakedeig og 3 store eplebåter.
Stek på 150 grader i ca 40 minutter. Etter steking, la den hvile i 10 minutter før den taes ut av formen

Karamellsaus
200 g sukker
50 g meierismør –saltet
100 g kremfløte
1 klype maldonsalt

Smelt sukker til lys karamell. Pisk inn smør og fløte. OBS! vær forsiktig, temperaturforskjell gjør at det kan boble voldsomt. Ha i maldonsalt, og sil av.

Eplekompott
2 syrlige epler, Hardanger/Granny Smith, skrelt i terninger
100 g sukker
50 ml eplejuice – ferskpresset (ikke konsentrat)

Smelt sukker til lys karamell, ha i epler og eplejuice
Kok til sukkeret er oppløst og eplebitene er møre.

Monteringen:
Ha eplekompott i formen, ha på den ferdigstekte kaken, hell over 2 ss karamellsaus. Sett lokket på formen (eller legg på et lokk av alufolie), og varm opp i ca 10 minutter på 160 grader.

Serveres med vaniljeis.

Bilde

Bilde

Bilde

Christer Rødseth fra Aurskog er medlem av det norske kokkelandslaget for juniorer og ble i sommer kåret til verdensmester i kokkefag (for andre gang) som assistent sammen med Christopher Davidsen under Global Chef Challenge i Stavanger. Han jobber i dag for SSP og er mannen som styrer Fjøla restaurant i Østbanehallen.

Bilde

123 Kommentarer
  • Silje
    Svar
    Skrevet på05:16, 4. mars 2015

    Jeg vil gjerne ta med meg min kjære på middag hos Christer på Fjøla❤️

  • Henriette
    Svar
    Skrevet på05:21, 4. mars 2015

    Det frista veldig! Og den eplekaka skal testes ut, så veldig godt ut 🙂

  • Skrevet på05:21, 4. mars 2015

    Elsker posjonsdesserter – så dette er genialt. Det er utrolig hva man får når man bare spør pent (eller trygler pent) .
    Håper jeg kan få ta med meg min gode venninne Kjerstin på middag. Hun har fortjener en liten påskjønnelse siden hun jobber seg iherdig igjennom Bachelorgrad nummer to. Samtidig er hun en av dem som tar ansvar for å dra meg med på gymmen når jeg spiser for mye eplekake.

  • Tone
    Svar
    Skrevet på05:27, 4. mars 2015

    Med pappas 70årsdag i helga, så vet jeg jo hvilken eplekake som skal på kakebordet!!
    Og en svipp til Oslo i slike omgivelser ville jeg gjerne delt med gemalen!

  • Skrevet på05:27, 4. mars 2015

    Åå, så heldig du er! Og så heldig vi er som får muligheten til å vinne middag for to. Jeg vil veldig gjerne ha med meg min gode kjæreste på Fjøla Restuarant. Da skal absolutt eplekakedesserten testet ut.

  • Charlotte
    Svar
    Skrevet på05:29, 4. mars 2015

    Jeg vil ta med søsteren min, fordi hun har jobbet så utrolig hardt og fått kjempegode resultater på eksamen. Hun fortjener det virkelig! ❤️

  • Marianne Riste
    Svar
    Skrevet på05:30, 4. mars 2015

    Her ville jeg tatt med søstra mi, som jeg egentlig ser for lite 🙂

  • Marianne Aaseng
    Svar
    Skrevet på05:32, 4. mars 2015

    Jeg ønsker å ta med meg min mann Flemming på middag på Fjøla 🌞

    • Marianne Aaseng
      Svar
      Skrevet på05:46, 4. mars 2015
  • Linda Nilsen
    Svar
    Skrevet på05:32, 4. mars 2015

    Jeg ville gjerne delt en middag med min kjære mamma!❤️😊

  • Skrevet på05:33, 4. mars 2015

    Der spiser jeg gjerne 🙂

  • Torill Solbakken
    Svar
    Skrevet på05:37, 4. mars 2015

    Ja takk vil gjerne ta med min kjære Martin Hansen

  • Eva
    Svar
    Skrevet på05:43, 4. mars 2015

    Mannen min❤️
    Vi skal på en » mini» bryllupsreise til Oslo 20-22 mars.
    Østbanen er blitt en fantastisk flott plass, som fremmer Oslo positivt som turistmål.

  • Ivar Bakke
    Svar
    Skrevet på05:45, 4. mars 2015

    For en fantastisk eplekake!! Den eplekaka der vil jeg spise sammen med min kjæreste Sofija Elise.
    Det er skjeldent vi får kommet oss ut for å spise sammen, siden jeg jobber lange dager… tenk så glad hun ville blitt 😉
    ..Så må jeg såklart prøvebake denne selv også 😀
    Konditorhilsen fra en venn

  • Rakel G
    Svar
    Skrevet på05:47, 4. mars 2015

    Jeg prøver lykken 😉 Hvis jeg vinner vil jeg ta med kjæresten min!

  • Maren
    Svar
    Skrevet på06:03, 4. mars 2015

    Jeg vil veldig gjerne ta med min bestevenninne, Hilde, på middag. Ettersom jeg har flyttet ut av byen får jeg ikke sett hun så ofte som jeg helst vil lenger. 🙂

  • Skrevet på06:16, 4. mars 2015

    Åh det hadde vært perfekt! Jeg ville definitivt tatt med mannen min, både fordi han elsker den type mat de har hos Fjøla og fordi vi snart har vært gift i 12 år 🙂
    Maria

  • May Iselin
    Svar
    Skrevet på06:27, 4. mars 2015

    Jeg har bursdag den 13.mars og kunne veldig gjerne tenke meg å ta med gubben ut for å feire meg selv!

  • Cecilie
    Svar
    Skrevet på06:38, 4. mars 2015

    Ååå, jeg vil så gjerne ta meg jenta mi hit! Hun jobber så hardt og vi sees bare i helgene, så en kjærestetur til Oslo hadde vært helt topp med middag her! Hun fortjener er avbrekk ❤️

  • Randi
    Svar
    Skrevet på06:40, 4. mars 2015

    Jeg hadde tatt med min søster Janne fordi hun elsker eplekake. 🙂

  • Nina F
    Svar
    Skrevet på06:45, 4. mars 2015

    Skulle gjerne tatt med mannen min . For en herlig aften det ville ha vært

1 2 3 7

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits