Eplekakedessert fra Fjøla 

Eplekakedessert fra Fjøla 

Bilde

Bilde

Bilde

Få oppskrift på byens beste eplekakedessert

I går var jeg innom Østbanehallen, også kalt «Ø» ved Oslo S, der landslagskokk Christer Rødseth akkurat har åpnet sin nye restaurant, Fjøla. Det har gått gjetord om stedet og ikke minst om eplekaken hans, og vet du hva? Den var så god at jeg tryglet om å få dele oppskriften med dere. Det fikk jeg!

Er dette et sponset innlegg, tenker du – og tja. Det er kanskje det? For besøket mitt hos Christer i går «utviklet seg». Jeg ble nemlig helt forelska i stedet, atmosfæren og ikke minst – eplekaka.

Dette er en eplekake helt etter min smak, bygd over samme lest som eplekake i liten langpanne-oppskriftten

Bilde

Eplekakedessert fra Fjøla
100 g sukker
100 g meierismør – saltet
100 g mel
1 ts bakepulver
1 eple – syrlig, Hardanger/Granny Smith
1 egg
½ vaniljestang

Smør og sukker piskes hvitt med frøene fra en halv vaniljestang. Ha i egg, mel og bakepulver. Pisk sammen. Smør ildfaste former med temperert smør og dryss på sukker. Hell ut det overflødige. Ha i ca 80 g kakedeig og 3 store eplebåter.
Stek på 150 grader i ca 40 minutter. Etter steking, la den hvile i 10 minutter før den taes ut av formen

Karamellsaus
200 g sukker
50 g meierismør –saltet
100 g kremfløte
1 klype maldonsalt

Smelt sukker til lys karamell. Pisk inn smør og fløte. OBS! vær forsiktig, temperaturforskjell gjør at det kan boble voldsomt. Ha i maldonsalt, og sil av.

Eplekompott
2 syrlige epler, Hardanger/Granny Smith, skrelt i terninger
100 g sukker
50 ml eplejuice – ferskpresset (ikke konsentrat)

Smelt sukker til lys karamell, ha i epler og eplejuice
Kok til sukkeret er oppløst og eplebitene er møre.

Monteringen:
Ha eplekompott i formen, ha på den ferdigstekte kaken, hell over 2 ss karamellsaus. Sett lokket på formen (eller legg på et lokk av alufolie), og varm opp i ca 10 minutter på 160 grader.

Serveres med vaniljeis.

Bilde

Bilde

Bilde

Christer Rødseth fra Aurskog er medlem av det norske kokkelandslaget for juniorer og ble i sommer kåret til verdensmester i kokkefag (for andre gang) som assistent sammen med Christopher Davidsen under Global Chef Challenge i Stavanger. Han jobber i dag for SSP og er mannen som styrer Fjøla restaurant i Østbanehallen.

Bilde

Be the first to write a review
127 Kommentarer
  • Karin Engelien
    Svar
    Skrevet på06:47, 4. mars 2015

    Middag for to på Fjøla hadde vært helt supert!! For kjæresten min og meg👍😃

  • Synne
    Svar
    Skrevet på06:55, 4. mars 2015

    Jeg vil gjerne ta med naboen min som også er bonus-bestemor for meg, da min egen bestemor bor langt unna. Naboen min er ei fantastisk dame som veldig mange setter pris på! Vil gjerne gi noe tilbake for all hjelpen jeg har fått de siste månedene! Dette ville hun satt kjempepris på 🙂

  • Hanne
    Svar
    Skrevet på06:57, 4. mars 2015

    På Fjøla skulle jeg gjerne tatt med min søster Toril som jeg ser altfor sjelden!

  • Tomas
    Svar
    Skrevet på06:59, 4. mars 2015

    Jeg tar med meg fruen som har fått seg en ny jobb. Det trengs å feires.

  • Sølvi
    Svar
    Skrevet på06:59, 4. mars 2015

    Må bli min kjæte matglade og aktive mann, vi trenger avkobling sammen…

  • Anne Margrethe Husebø
    Svar
    Skrevet på07:06, 4. mars 2015

    tante og onkel fortjener dette- de stiller alltid opp for meg

  • Skrevet på07:09, 4. mars 2015

    jeg ville tatt med meg støttekontakten min

  • Janne
    Svar
    Skrevet på07:10, 4. mars 2015

    Den eplekaka så fantastisk god ut! Takk for oppskrift og for alle dine fine og gode oppskrifter her på krem.no
    Jeg prøver lykken og ville gjerne delt en opplevelse med tre retters meny med min kjære mann❤️ Med to små er det svært sjeldent vi er ute alene sammen😊

  • Sina
    Svar
    Skrevet på07:14, 4. mars 2015

    Jeg ville tatt med min kjære, og unne han en koselig ettermiddag med god mat 😍 en dttermiddag utwn babygråt og bleier 😝

  • Gunhild
    Svar
    Skrevet på07:30, 4. mars 2015

    Vil gjerne ta med kjæresten min dit! Har hørt så mye bra om østbanehallen så hadde tenkt til å dra dit, men da vi hadde tid og planlagt å dra dit var det selvfølgelig fullt. Typisk! 😜 så en spandert midda hadde vært perfekt!

  • Fabiola Zurita
    Svar
    Skrevet på07:35, 4. mars 2015

    Hei,
    Først ! takk for at du dele oppskriften med oss, den er notert og glede meg å prøve i helgen med barna.
    Vi liker å oppleve god mat og jeg syns at dette passer midt i blinken for oss, jeg ville tatt med min samboer Øystein, han trenger en koselig kveld etter mye stress i det siste, håper å få en overraskelse.
    Hilsen
    Fabiola
    fabiola.zurita@hotmail.com

  • Agnete Bekkesletten
    Svar
    Skrevet på07:38, 4. mars 2015

    Dette så veldig godt ut, må prøves:):)

  • Kristin
    Svar
    Skrevet på07:40, 4. mars 2015

    Min kjære samboer😍 Fordi han fortjener det😊

  • Line
    Svar
    Skrevet på08:14, 4. mars 2015

    Takk for herlig oppskrift! Jeg vil gjerne invitere med mammaen min på restaurant Fjøla. Hun stiller opp så mye for meg og mine barn, kommer kjørende med toget langveisfra for å være sammen med oss! Vi hadde virkelig satt pris på å gå ut sammen, bare vi to.

  • Wenche Mannsåker Pedersen
    Svar
    Skrevet på08:33, 4. mars 2015

    Det hadde vært veldig hyggelig å ta med mannen min hit

  • Skrevet på08:56, 4. mars 2015

    Wow, denne skal prøves ut ✨ Ser fantastisk ut! Så moro å lese bloggen din, da jeg akkurat har blitt «kjent» med deg først gjennom insta så hit ✨✨✨
    Hadde jeg vært heldig å vinne ville jeg tatt med mann min å feiret våre 20 år sammen der 💕 Det hadde vært noe d 💕💕💕

  • Maria Mæhlumshagen
    Svar
    Skrevet på08:58, 4. mars 2015

    Min kjære, vakre pappa ♡

  • Martha
    Svar
    Skrevet på09:01, 4. mars 2015

    Dit skal jeg på fredag, gleder meg!

  • Nina
    Svar
    Skrevet på09:01, 4. mars 2015

    Etter mye sykdom og motgang skulle jeg gjerne tatt med mannen min på middag i hovedstaden 🙂

  • Bente Øwre Oscarsen
    Svar
    Skrevet på09:16, 4. mars 2015

    Min beste vennine Anita for en skikkelig jentekveld med god mat 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...