Din handlekurv er nå tom!
Eplekakedessert fra Fjøla
Få oppskrift på byens beste eplekakedessert
Er dette et sponset innlegg, tenker du – og tja. Det er kanskje det? For besøket mitt hos Christer i går «utviklet seg». Jeg ble nemlig helt forelska i stedet, atmosfæren og ikke minst – eplekaka.
Dette er en eplekake helt etter min smak, bygd over samme lest som eplekake i liten langpanne-oppskriftten
Eplekakedessert fra Fjøla
100 g sukker
100 g meierismør – saltet
100 g mel
1 ts bakepulver
1 eple – syrlig, Hardanger/Granny Smith
1 egg
½ vaniljestang
Smør og sukker piskes hvitt med frøene fra en halv vaniljestang. Ha i egg, mel og bakepulver. Pisk sammen. Smør ildfaste former med temperert smør og dryss på sukker. Hell ut det overflødige. Ha i ca 80 g kakedeig og 3 store eplebåter.
Stek på 150 grader i ca 40 minutter. Etter steking, la den hvile i 10 minutter før den taes ut av formen
Karamellsaus
200 g sukker
50 g meierismør –saltet
100 g kremfløte
1 klype maldonsalt
Smelt sukker til lys karamell. Pisk inn smør og fløte. OBS! vær forsiktig, temperaturforskjell gjør at det kan boble voldsomt. Ha i maldonsalt, og sil av.
Eplekompott
2 syrlige epler, Hardanger/Granny Smith, skrelt i terninger
100 g sukker
50 ml eplejuice – ferskpresset (ikke konsentrat)
Smelt sukker til lys karamell, ha i epler og eplejuice
Kok til sukkeret er oppløst og eplebitene er møre.
Monteringen:
Ha eplekompott i formen, ha på den ferdigstekte kaken, hell over 2 ss karamellsaus. Sett lokket på formen (eller legg på et lokk av alufolie), og varm opp i ca 10 minutter på 160 grader.
Serveres med vaniljeis.
Caroline Slåtta Lie
Det hadde vært utrolig gøy og koselig! Elsker å prøve nye steder vi ikke har spist før! Jeg ville tatt med kjæresten min hvis vi hadde vært så heldige og vunnet 🙂
Elin Krem.no
Konkurransen var for noen år siden…dessverre.
Caroline
Hei. Hvor mange porsjoner er denne oppskriften til? 😊
Elin Krem.no
4 eller 5 stk
BjV
Hvor store/små skal porsjons formene være ?
Elin Krem.no
ca 10 cm i diameter.