Fletteloff

Fletteloff

Bilde

Festloffen

Dekorativ og smakfull loff som ikke er vanskelig å lage. Her får du oppskrift og trinn for trinn fremgangsmåte. Perfekt til maifesten!

Denne loffen bakte jeg første gang for et år siden for bladet BAKE. Du finner den i nummer 5/2014.

Fletteloff
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
25 gram gjær
2 ts salt
2 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)

Les mine 12 triks for å lykkes med gjærdeig 

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre, gjær, egg og kald eller lunken væske i en bakemaskin,
2. Elt i ca. ti minutter. Tilsett smør eller olje.
3. Deigen eltes ca. fem minutter til, til den er smidig og blank. Ta gjerne glutentesten.
4. Settes på benken til modning en times tid. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hvilt(minimum en time) knas den godt sammen og deles opp i fire like store emner som trilles til boller. Lag fletten som anvist på bildene.
6. Heves i ca. tre kvarter til en time før den stekes på 200 grader i 35-40 minutter. Pensles med egg utblandet med litt vann rett før den går inn i ovnen. .

Fletteloff med fire (Ett brød eller to mindre)
Rull fire like lange lisser. De må først rulles en gang, så hvile litt før de rulles videre til like lang lengde. Trilles til like lange lisser (tykkelse ca. 2 cm).

Bilde

1.

Bilde

2.

Bilde

3.
 1. Fest alle fire strengene i toppen og spre utover, slik at det ligger to lisser på hver side (litt rom i midten). 2. Streng to krysses med streng fire som legges på dens plass.  3. Den første (ytterste venstre) strengen krysses med streng tre

Bilde

Bilde

Fortsett å krysse strengene, slik at du får en «kjetting»-flette. Dette er sååå enkelt bare du kommer i gang…

Bilde

Dekorativt og ikke minst – GODT!

 

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • swissmom
    Svar
    Skrevet på01:01, 7. mai 2015

    Hei!
    Dette brødet blir definitivt best hvis man bruker melk. En spiseskje sukker i deigen gjør seg også utmerket, og helt fabelaktig blir den hvis man lar deigstrengene være tjukke i midten og tynnere utover. Da får man et slikt skrått brød med saftige, store skiver bakerst!
    Hilsen en som bor i et land der «alle» baker dette brødet til søndagsfrokosten 😉

    • swissmom
      Svar
      Skrevet på01:05, 7. mai 2015

      Ps. Glemte å si at her i Sveits fletter man med to strenger! Google Butterzopf, så får du se 😉

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på01:59, 7. mai 2015

        Takk! Jeg tar til meg alle tips og triks fra en proff fletteloffbaker 🙂

  • Skrevet på11:11, 25. januar 2017

    Det så veldig godt ut,den skal jeg prøve i dag ! 😊Husker dette fra Bestemor’ hus💖

  • Ragnhild
    Svar
    Skrevet på20:54, 8. januar 2018

    Mmm, denne må jeg prøve☺️ Så godt med usaltet smør og honning på😀 Husker det som søndagsfrokost fra da jeg var au-papir i Sveits🇨🇭

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...