Fruktgrøt med eple og plomme

Fruktgrøt med eple og plomme

Picture

Bardomsdessert frem fra glemselen – as seen on TV

I går var jeg på Wenches kjøkken på God morgen Norge for å snakke om boken min «Desserter». Der lagde vi blant annet denne desserten: fruktkompott med eple og plomme. 
Picture

Det er alltid veldig, veldig stas å være på God Morgen Norge. Jeg har vært der totalt tre ganger, men dette var første gang i nytt studio på Aker brygge. Temaet for vår del var «mormors desserter» derfor lagde vi semulepudding med rød saus, fruktgrøt med hjemmelaget vaniljesaus og en litt nyere dessert: Key lime pie i glass 

Jeg legger ikke skjul på at jeg godt kan like å være på TV, og særlig hos Wenche, da. Dama er en levende legende og står opp hver morgen kl.0400 for å lage mat for hele Norge. Hun er alltid hyggelig og engasjert og skryter uhemmet av meg og mine bøker – noe jeg setter høyt!

​Vi fikk ikke vist skikkelig hvordan fruktgrøten ble laget på skjermen, derfor har jeg laget den i dag (på instagram stories også) så du skal få se hvor enkelt og godt dette er. 

Fruktgrøt (kompott)
500 g frukt eller bær (har jeg brukt mest epler og litt plommer) 
100-150 g sukker (smak til)
2-3 ss potetmel
2 dl vann

Slik gjør du: 
1. Tilsett 1 dl av vannet (eller tilsett mer om du vil) og kok til alt er gjennom kokt og mørt. 
2. Smak til med sukker.
2. Rør ut 2-3 ss potetmel i ca. 1 dl kaldt vann.
3. Dra kjelen av plata og rør inn potetmelet. Kompotten skal helst ikke koke etter at potetmelet er rørt inn.  Avkjøl. Serveres med melk eller vaniljesaus

Picture

Har du plommer i fryseren kan du gjerne bruke det i fruktgrøt vinteren gjennom! I denne grøten trenger du sukker, vann, potetmel og frukt/ bær.
Picture

Picture

Skrell epler, del plommer (fjern steinene om du vil) – hell på vann og kok til alt er mørt. Først når alt er kokt i stykker tilsetter du sukker. Smak til så søtt du vil ha det. 
Picture

Dra kjelen av plata og rør ut potetmel i vann. Helles i kjelen i en stråle mens du rører. Ikke kok videre etter dette (da brytes stivelsen ned) 
Picture

Serveres med kald melk, hjemmelaget vaniljesaus eller iskrem til. 
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...