Din handlekurv er nå tom!
Fruktgrøt med eple og plomme
Bardomsdessert frem fra glemselen – as seen on TV
Det er alltid veldig, veldig stas å være på God Morgen Norge. Jeg har vært der totalt tre ganger, men dette var første gang i nytt studio på Aker brygge. Temaet for vår del var «mormors desserter» derfor lagde vi semulepudding med rød saus, fruktgrøt med hjemmelaget vaniljesaus og en litt nyere dessert: Key lime pie i glass
Jeg legger ikke skjul på at jeg godt kan like å være på TV, og særlig hos Wenche, da. Dama er en levende legende og står opp hver morgen kl.0400 for å lage mat for hele Norge. Hun er alltid hyggelig og engasjert og skryter uhemmet av meg og mine bøker – noe jeg setter høyt! |
500 g frukt eller bær (har jeg brukt mest epler og litt plommer)
100-150 g sukker (smak til)
2-3 ss potetmel
2 dl vann
Slik gjør du:
1. Tilsett 1 dl av vannet (eller tilsett mer om du vil) og kok til alt er gjennom kokt og mørt.
2. Smak til med sukker.
2. Rør ut 2-3 ss potetmel i ca. 1 dl kaldt vann.
3. Dra kjelen av plata og rør inn potetmelet. Kompotten skal helst ikke koke etter at potetmelet er rørt inn. Avkjøl. Serveres med melk eller vaniljesaus
|
|