Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Fylte profiteroles

Fylte profiteroles

 

Picture

Eller sagt på norsk: vannbakkelskuler fylt med krem

Undervurdert godsak!

Vannbakkels
1,25 dl vann
1,25 dl Melk
125 g smør/margarin
125 g hvetemel
4 egg (medium størrelse)

Slik gjør du (se bilder av fremgangsmåten her)
1. Kok opp vann, melk og smør/ margarin (det er viktig at det koker).
2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet.
3. Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under (ganske) sterk varme
4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten.
5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn.
6. Eggene blandes inn ett for ett.
7. Bruk en skje eller sprøyt ut små kuler på bakepapir.
8. Stekes på 200 grader ca. 20-25 minutter.

Montering:
Pisk opp 3 dl kremfløte med 2 ss sukker (eller lag vaniljekrem). Del vannbakkelskulene i to og fyll med krem. Pynt med melisglasur (melis og vann) eller hell over litt smeltet sjokolade.

Picture

Picture

Jeg fylte kulene med vaniljekrem. Lagde et kryss under kulene med en kniv, deretter fylte jeg vaniljekremen i en sprøytepose. Bruker en rund tyll (tupp) ytterst, og stikker den inn i kulen. Klem slik at den fylles med krem.

Å STABLE vannbakkelskuler fylt med krem, det er en liten prøvelse… 🙂
Her – et par andre varianter – henholdsvis med melisdryss og med sjokoladesaus (like deler fløte og sjokolade):

Picture

Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...