Marmorkake

Marmorkake

Make formkake great again! Er det noe jeg veit, så er det at klassikere aldri går av moten. Marmorkake er ei sånn kake jeg alltid kommer tilbake til. Jeg har etter hvert maaange formkaker på krem.no, som for eksempel denne med sitron og solbær eller denne vanlige formkaken med sitron. Eller denne, i liten langpanne med frukt eller denne fantastisk gode eplekaken.

Uansett hva du liker med formkake, noen kjøreregler er fine å ha: Bruk romtempererte råvarer. Stek kaken lenge nok, bruk stekepinne (se punktet med steking). Ei kake i en brødform trenger gjerne opp i mot en time i ovnen, mens en formkake som lages i langpanne trenger kortere tid (fordi det går raskere å gjennomsteke den).

Marmorkake (1.5 liters form)
175 g sukker
175 g smør/ margarin
175 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk

Tilsettes i den mørke massen:
2 ss kakao og 2 ss melk


Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn væsken til slutt.
5. Ta av litt under halvparten av massen og bland med 2 ss kakao og 2 ss melk. Legg lys og mørk masse klattvis i en smurt form ca. 1.5 liter (eller kle formen med bakepapir). Rør godt rundt med en skje for å danne mønster.
5.     Settes midt i oven på over/undervarme 180 grader ca. 50 minutter til 1 time og 5 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre (sett gjerne ovnen over på varmluft siste 10 minutter).
6. Avkjøl kaken på rist.

Marmorkake er holdbar i minst en uke pakket inn i plast. Oppbevares i romtemperatur. Kan også fryses.



Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Spøkelser og hekseh..

Halloween er få dager unna og har du...

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...