Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Marmorkake

Make formkake great again! Er det noe jeg veit, så er det at klassikere aldri går av moten. Marmorkake er ei sånn kake jeg alltid kommer tilbake til. Jeg har etter hvert maaange formkaker på krem.no, som for eksempel denne med sitron og solbær eller denne vanlige formkaken med sitron. Eller denne, i liten langpanne med frukt eller denne fantastisk gode eplekaken.

Uansett hva du liker med formkake, noen kjøreregler er fine å ha: Bruk romtempererte råvarer. Stek kaken lenge nok, bruk stekepinne (se punktet med steking). Ei kake i en brødform trenger gjerne opp i mot en time i ovnen, mens en formkake som lages i langpanne trenger kortere tid (fordi det går raskere å gjennomsteke den).

Marmorkake (1.5 liters form)
175 g sukker
175 g smør/ margarin
175 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk

Tilsettes i den mørke massen:
2 ss kakao og 2 ss melk


Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn væsken til slutt.
5. Ta av litt under halvparten av massen og bland med 2 ss kakao og 2 ss melk. Legg lys og mørk masse klattvis i en smurt form ca. 1.5 liter (eller kle formen med bakepapir). Rør godt rundt med en skje for å danne mønster.
5.     Settes midt i oven på over/undervarme 180 grader ca. 50 minutter til 1 time og 5 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre (sett gjerne ovnen over på varmluft siste 10 minutter).
6. Avkjøl kaken på rist.

Marmorkake er holdbar i minst en uke pakket inn i plast. Oppbevares i romtemperatur. Kan også fryses.



Be the first to write a review
1Kommentar
  • Veronika
    Svar
    Skrevet på21:08, 4. desember 2021

    Min favorittkake😘

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...