Din handlekurv er nå tom!
Marthas sjokoladekake
Barnas favoritt
Å lage en langpannekake i en rund form går fint, men vit at det ikke blir helt det samme. Denne måtte steike nesten en time, noe som betyr at den kan bli litt tørr i kantene. Om det skulle skje, del den i to og dynk med for eksempel sitronbrus (Sprite eller 7 Up) Jo større form du har, jo kortere steketid trenger den (jo mindre sannsynlighet for at den blir tørr). Den vil da også bli noe lavere, men du må jo ikke ha et lag krem i midten. Og blir kaka så lav at bamsemumsene ikke passer langs kanten kan du jo bare legge dem på toppen.
Disse festpyntede bamsemumsene ligger det en rørende historie bak. Jeg har mange fine følgere og en av dem sendte meg en dag et bilde av en kake dekorert med bamsemums som hadde blå sløyfer på. Hennes mamma pleide å knyte blå eller rosa sløyfer på de små bamsene og pynte kakene med dem på familiens festdager. Hun fortalte at for første gang skulle hun nå feire en sånn dag uten mamman sin. Nå var det hun som knøt sløyfene, hun som pyntet, akkurat som hennes mor gjorde det <3.
(Bare for ordens skyld – jeg fikk lov til å bruke ideen hennes og fortelle historien.)
200 g smør/ margarin
40 g kakao
4 egg
4 dl sukker
200 g hvetemel
3 ts bakepulverSjokoladekrem
75 g smør
375 g melis
4 -6 ss kaffe (ferdig flytende kaffe)
1 ½ ss kakao
1 pose Bamsemums (du trenger ca. 24 stk til en form på 22 cm)
Litt kakestrøssel – du kan lage det selv
ca. 3 meter bånd klippet i 12 cm biter.
Slik gjør du:
1. Smelt smøret og bland med kakao.
2. Sukker og egg piskes til eggedosis.
3. Hell smør og kakao i eggedosisen.
4. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen (vær forsiktig så du ikke rører for mye)
5. Stekes i en springform kledd med bakepapir ca. 22-26 cm 45-60 minutter på 175 grader, midt i ovnen.
Sjekk med en bakepinne når kaken er ferdig – henger det deig igjen på pinnen må de steke lenger. Når det ikke henger deig igjen er den ferdig. La den avkjøle litt før du drar en kniv langs kanten og tar av ringen. Avkjøles på rist.
6. Glasur: Rør sammen siktet melis, kakao og romtemperert (mykt) smør. Tilsett lunken kaffe (juster om du trenger å tilsette litt mer) og rør til du har en glatt glasur.
|
|
IA
Stek bunnen i to former, så går det fortere,og de blir ikke så tørre. 🙂
Fin kake, morsomt med bamsemums rundt.
Konditor-Elin
Takk for tips!
Carina
Trodde det var fare for at den blir tørrere når man steker i to former? Da blir det jo en tynnere kake….?
Konditor-Elin
Når du steker to mindre kaker kan steketiden reduseres fra en time til 15-20 minutter. Da vil kakene ikke bli tørre.
JM
Hei Elin,
Jeg prøvde å dynke i sitronbrus, men tror jeg har tatt litt i. Den ene halvdelen er for bløt, og er litt i tvil på hva jeg skal gjøre. Kan den reddes?
Konditor-Elin
Den vil nok forbli bløt, men jo lenger den står, jo mer av fuktigheten vil tas opp i resten av kaken. Om det blir for bløtt får du bare spise den halvdelen som ikke er gått i oppløsning 😉
Ane
Hei.
Jeg opplever at kaken ser flott ut den første halvtimen i ovnen, for så å klappe fullstendig sammen i midten mot slutten av steketiden. Dette har skjedd flere ganger. Hva gjør jeg galt?
Konditor-Elin
Klapper den sammen etter at den har kommet ut av ovnen? Da er den stekt for lite. Et tips er å sette på varmluft (om du har) på ovnen siste kvarteret at steketiden. Et annet tips er å bruke en videre form så det ikke blir så mye å gjennomsteke. Lykke til!
Tove Bugge
Husker du hvor du kjøpte rød/hvit/blå strøssel?
Elin Krem.no
Jeg tror dessverre ikke det er å få lenger..
Tove Bugge
Hurra. Har fått tak i små røde/hvite/blå-kuler på Jernia 🙂
Victoria
Hei! Hvis jeg lager denne 16.mai, hvordan bør den oppbevares for best resultat 17.mai? 🙂
Elin Krem.no
pakket inn, i romtemperatur