Din handlekurv er nå tom!
Omelette Norvegienne – Baked Alaska
Festdessert
Kjøp ferdig iskrem (kjøp en litt god en, da) eller lag selv. Du velger! Min baked alaska består av 2 bokser ca. 900 g ferdigkjøpt iskrem som jeg har lagt oppå hverandre. Da ble den høy og flott! Om du bare har 4-5 gjester kan du lage den av kun en boks. Da behøver du heller ikke så mye marengs.
Lurer du på hvordan det går an å putte is i ovnen uten at den smelter? Det er fordi kakebunn og marengs isolerer mot varmen. Selv har jeg brukt brenner for å få ønsket effekt. Om du velger å putte iskaka i ovnen kan du gjerne legge på et lag med kakebunn også rundt og på toppen av isen. Det vil isolere enda mer.
Flatt sukkerbrød
3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Pisk eggedosis av egg og sukker med en håndmikser. Sikt mel og bakepulver og vend inn.
Stryk massen utover et bakepapir. Pass på at det ikke blir for tynt. Stek på 210 grader i 5-7 minutter. Legg den ferdigstekte bunne opp ned på et annet bakepapir og dra forsiktig av papiret. Skjær ut kakebunnen slik at den passer til isen du skal plassere. Legg gjerne på litt godt syltetøy. Plasser iskaka i fryser og la den stå der til den er gjennomfrosset.
Marengs
4 eggehviter
60 g sukker
60 g melis
Pisk eggehviter til de skummer og tilsett sukker litt etter litt. Pisk til massen er hvit og seig. Tilsett all melisen til slutt og rør et minutt til.
Ta iskaken ut av fryserene og stryk på marengsen med en slikkepott. Sett kaken i fryseren igjen eller bruk en brenner for å svi av marengsen. Alternativt kan du sette på grill-elementet på ovnen og la iskaken stå til den tar farge. OBS! Det går veldig fort, så pass på! Server med det samme – gjerne med noen bær til.
Vil du tenne på iskaken slik proffene gjør? Varm et par deciliter cognac i en kjele og tenn på mens den er i kjelen. Slå av lyset og hell den brennende spriten over iskaken med en stor skje.
Ronny
pokker,, nå ble jeg sulten igjen.. herre min det så godt ut.. 😉
mvh
Ronny
http://www.LEDonline.no
Lise
Hvor lenge kan den stå ute før man spiser den? Tenker på at isen ikke er så god når den er dypfryst
Elin Krem.no
Den trenger rundt en halvtime på benken vil jeg tro..
Nina Lunde
Forsto jeg det riktig – kan jeg gjøre den helt klar med bunn og marengs å sette i frysern? Så ta den ut og brenne av marengsen når den skal serveres?
Elin Krem.no
Jepp!
Trine Ringen Korneliussen
Usikker på fat her… kan man bruke et porselensfat rett fra fryser med kaka på og inn i ovn? Går det bra?
Tenker om det sprekker.
Etter at den har vært i ovn for «brenning»
Skal den da stå på benk i ca .en halvtime?
Takk for svar😊
Elin Krem.no
Det er best å bruke et fat som tåle varme, ja, for det kan sprekke om du bruker noe som ikke er ildfast. Den bør stå en halvtime for å tine, isen smaker best da.