Prinsessekake tangzhong

Prinsessekake tangzhong

I morgen skal jeg på God Morgen Norge for å bake tangzhong. Hvis du ikke har hørt om denne asiatiske bakemetoden har jeg skrevet litt om det HER.

Hvorfor prinsessekake i langpanne? Jeg tar copy paste fra et annet innlegg:

Å lage prinsessekake med vaniljekrem kan være en utfordring for mange. Den kan fort bli knusk tørr ytterst og rå i midten. Hvorfor det? Jo, fordi man ofte bruker for liten form (eller putter for mye deig i den forma du har). Utfordringen da er å få den skikkelig gjennomstekt. Det blir som oftest et krater på midten, mens den er knusk tørr i ytterkantene.

 Hemmeligheten?
1. Ikke lag for store deigbiter. De kan godt være 3-4 cm høye, men ikke stort mer. De skal plasseres i forma med gode mellomrom.
2. Bruk en stor nok form. Jo tettere deigemnene plasseres, jo mer blir det å gjennomsteke.
3. Stek bollekaka lenge nok. Det er mye vaniljekrem i denne, men når du plasserer kremen i midten av hver kanelsnurr blir den lettere å gjennomsteke enn om du skulle smurt kremen inni snurrene. Jo mer fuktighet, jo vanskeligere å steke.

Grunnoppskrift boller – tangzhong style
jevning:
40 g mel
200 g melk
avkjøl jevningen før du blander inn resten (bortsett fra smøret)


Tilsettes i tillegg til jevning:
460 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær
175 g  kald væske (gjerne melk)
75 g smør i terninger (tilsettes etter ca. 10 min)
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt


Ca. 40 g smør
Kanel og sukker
Ca. 350-400 g vaniljekrem – du finner oppskrift her


 

Er du på instagram? Da kan du se trinn for trinn film hvordan denne lages (@kremno_elin) – se etter Prinsessekake under høydepunkter. ‘

 

Slik gjør du:
1. Lag først en jevning av mel og væske. Varm den til kokepunktet så den tykner. Avkjøl til romtemperatur. Bland jevning pluss resten av ingrediensene i bakebollen. Du kan bare smuldre gjær rett i bollen, behøver ikke røres ut i væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 7-10 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett på full fart siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4.  Sett deigen til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hvilt ca. 45 min, kjevle deigen til et langt rektangel. Har du liten benk, del deigen i to og kjevle to ganger. smør på mjukt smør, dryss på kanel og sukker etter ønske. Rull deigen sammen og del den opp i 24 biter. Plasser bitene i en 30 x 40 cm langpanne.
7.  Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
8.  Stekes på 210 grader (over/undervarme) lavt i ovnen i 15-25 minutter. Sett over på varmluft de siste minuttene dersom du vil har litt mer farge på bakverket.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kjevle deigen ut til et langt rektangel. Smør på mykt smør, dryss på kanel og sukker etter ønske. Fukt nederste del av deigen med vann og rull sammen. Del opp i 24 biter.

Plasser bitene i rekker på 6 , 4 rekker. Sett til heving i ca. 45 min – 1 time (jeg satte brettet over en oppvaskkum med varmt vann). Klem vaniljekrem i hver bolle. Stek på 210 grader i 15-25 min nederst i ovnen.

Siden jeg skal ha med denne til Wenche i God Morgen Norge i morgen har den ikke fått noe melis på seg enda. Så gjenstår det å se om den fremstår som fersk i morgen?

Be the first to write a review
24 Kommentarer
 • Anne-Mette
  Svar
  Skrevet på19:39, 7. februar 2019

  Hei Elin:)
  Jeg så tilfeldigvis på GMN i morges og der var du. Ble nysgjerrig på den meljevnings bake metoden. Har aldri før laget gjærdeig på denne måten. Var kjempe klissete, lot den elte sinnsykt lenge. Rar å bake ut, hm tom for kanel nesten. Jaja får prøve igjen med en annen oppskrift senere tenkte jeg.
  Men så begynte det å bre seg en nydelig duft i huset:) ungene sto og ventet på at kaka skulle bli kald nok til å prøvesmake. DEN VAR HELT SINNSYKT GOD:) Alle 4 er enige om at det resultatet av hjemmebakst var helt nydelig. Så jeg vil på vegne av vår familie si tusen tusen takk for en ny favoritt oppskrift 🙂 Heia deg, vil prøve noe annet på bloggen din i helga:)

 • Ellen
  Svar
  Skrevet på10:14, 8. februar 2019

  Nå skal jeg prøve meg på denne oppskriften. Gleder meg. Jeg har fått en ny favoritt, krem.no.
  Hilsen Ellen

 • Emma
  Svar
  Skrevet på12:48, 8. februar 2019

  Holder på å elte nå. Har aødri vert fææn av å bake gjærbakst. Spesielt ikke søt jærbakst. Det blir alltid tørt og hart så fort det står noen timer etter kjøling. Men nå prøver jeg meg 🙂 gleder meg. Har ei venninde som lager himmelske boller som nesten blir så myke som butikk boller. Ig de holder. Kansje denne blir bedre en hennes hihi. Takk for visningen på mod morgen norge. Det ga meg nokk nysjerrighet og lyst til å prøve meg igjen 🙂

 • Sissel Kolstad
  Svar
  Skrevet på12:54, 8. februar 2019

  Hei Elin😊
  Jeg så deg også på GMN i går, og skal prøve denne oppskriften i helgen👍😋 Ville høre med deg om hva slags gjær du bruker, fersk eller tørr?
  Hilsen Sissel

 • Sissel
  Svar
  Skrevet på16:18, 8. februar 2019

  Takk for svar, da prøver jeg meg på ferskgjær👍😀

 • May
  Svar
  Skrevet på16:19, 8. februar 2019

  Hei! Det vart litt motsatt med meg. Kan det vere pga at eg erstatta deler av fint mjøl med fibra? Vart kjempehard deig 😅

 • Mina
  Svar
  Skrevet på20:17, 8. februar 2019

  Er det håp om å få til en god tangzhong-deig uten kjøkkenmaskin? Hilsen studenten på hybelkjøkkenet 🙂

 • Henriette M Hagen
  Svar
  Skrevet på12:11, 9. februar 2019

  Lagde denne glutenfri, det beste jeg har smakt på lenge😃
  Brukte semper fin mix og en ss fiberhusk i den kalde melken. Eltet sikkert 10 minutter lengre en i oppskriften. Fantastisk 🙌🏻

 • Anitaen
  Svar
  Skrevet på14:55, 9. februar 2019

  Lurer på hvor lenge den kan eltes før jeg må innse at den ikke blir fast i fisken?? Oppskriften er fulgt til punkt og prikke! Kan det ta en time???

 • Skrevet på17:42, 9. februar 2019

  Hvis jeg dobler bolledeigen, er det da samme tangzhong- mengde?

 • Vivi -Ann Tovslid
  Svar
  Skrevet på18:19, 9. februar 2019

  Hei !
  Ble så inspirert til å bake prinsessekake i går. Økte oppskriften sånn at den skulle passe til hele langpanna. Elta mye lenger enn oppskriften da deigen ble så rar.. resultatet ble ikke bra.
  Med frisk mot laget jeg ny deig idag,etter oppskrift. Veldig løs, håpløs å kjevle. Resultatet ikke bra. Baker til vanlig masse og er fornøyd, morro å prøve no nytt men ble litt skuffa. Har bakt julekaka ett par ganger, den blir sykt god ! Takk for god oppskrift .
  Vennlig hilsen Vivi -Ann

   • Vivi -Ann Tovslid
    Svar
    Skrevet på15:13, 10. februar 2019

    Takk for svar. Ble eltet etter tidsanvisninga. Da prøver jeg igjen! Vil ikke gi meg !

 • Hanne Kristin Misund Nakkena
  Svar
  Skrevet på10:50, 1. april 2019

  Kjempegode boller.Blir den oppskrifta heretter.Men har lyst å bake brød med denne metoden.Kommer det oppskrift på det snart?I Hjemmet kanskje?😊

 • Ingrid
  Svar
  Skrevet på10:34, 31. oktober 2019

  Hei! Elsker denne oppskrifta! <3
  Kan denne forberedes kvelden før? Halv mengde gjær, og kjøleskap over natten?
  Skal den i såfall stå som en deig i kjøleskapet og bakes ut dagen etter? eller rulle alt ferdig, sette kalt over natten, og så ha i vaniljekremen dagen etter før steking?
  (Har tenkt til å ha i mandel/marsipanfyll fra kanelsnurrene dine også).

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...