Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Kronprinsessekake

Kronprinsessekake

Picture

Kronprinsessekake

Den royale kvinnen av folket fyller i dag førti år og fortjener en helt spesiell Kronprinsessekake! Kaken er laget av en vanlig langpannekake lagt sammen med en litt mer eksklusiv ganachekrem. Med andre ord – litt hverdag og litt fest.   
Picture

Picture

Til Kronprinsessen fra kakedronninga

I hele sommer er jeg blitt kalt «kakedronning» i VG, og akkurat som kjendiser som ikke kjenner hverandre klemmer når de møtes, føltes det helt naturlig å gjøre stas på min «royal-tittel-kollega», førtiårsjubilant H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit.

I januar lagde jeg noensmå prinsessekaker i anledning Prinsesse Ingrid Alexandras fødselsdag. Disse har jeg brukt som inspirasjon til å lage en liten kake med en liknende krone på toppen. Kaken er liten og mektig, og passer akkurat til familien på Skaugum. Inkludert Milly Kakao 🙂

Picture

Picture

Som dere vet er jeg skikkelig glad i Sjokoladelangpannekake. Den er ikke spesielt høy, derfor tok jeg en tallerken og skar ut tre like store deler, som ble til bunner. To små rundinger ble også skåret ut til toppen.

I går kokte jeg en ganachekrem bestående av 1/3 l fløte og 200 g sjokolade. (En litt mer konfektaktig Sarah Bernhardkrem) Kremen ble pisket opp, og lagt på bunnene, som  først fikk et tynt lag bringebærsyltetøy. Til slutt smurte jeg opp hele kaken med ganachekrem. (Den lille toppen ble laget på samme måte)

Kaken er trekt med rosafarget sukkerpasta og dekoren er sprøytet med eggehviteglasur. Kronen på toppen er laget i sukkerpasta og pyntet med perler kjøpt på super’n.

Jeg er skikkelig rusten i sprøyte-teknikken, det er mange år siden jeg har laget noe i denne stilen, men det håper jeg dere bærer over med meg…

Blomstene er fioler hentet fra pottene på terrassen. Spiselige! 

Så gjenstår det bare å si: Gratulerer med dagen – håper du får spise masse deilige kaker i dag, Mette-Marit :) 

PS. Skulle du føle førtiårskrisa komme er det bare å starte en bakeblogg. Gjør deg så godt atte!

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Skrevet på02:57, 19. august 2013

    Så fin 🙂 Og takk for påminnelsen med å smøre kaken/lagene med syltetøy for sjokoladekremen.Satt nettopp og snakket med ei som skal ha sjokoladekake til navnefest nemlig:) og som vi var enige om en gang før..Bringebær er bare knallgodt! Rusten på sprøyteteknikk? ok..du kan gjerne få lære meg litt en dag:) for det der hadde ikke jeg fått til.Ha en fin dag:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:15, 19. august 2013

      Tusen takk for sååå hyggelig kommentar, Bente 🙂 Ha en fin dag du også!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...