Krumkaker

Krumkaker

Egentlig skulle jeg lage disse som krumkaker, men så manglet jeg den dingsen man trenger for å lage den kremmerhusformen. Tok en smultring-steke-pinne og rullet dem sammen . Har du ikke sånn pinne kan du for eksempel teipe sammen et kobbel av grillpinner? Om noen har andre forslag – fyr løs i kommentarfeltet. Det går også fint å lage små desserter av krumkakene ved å legge dem over en kopp, slik at de stivner og blir til små skåler. Kan fylles med for eksempel multekrem.

Oppskriften har jeg fått av min svigermor og er opprinnelig med vikingmelk. Vikingmelk er kondensert melk uten til satt sukker og ikke i produksjon lenger. Jeg er klar over at noen har startet å produsere den og vil du heller bruke usøtet kondensert melk (det som tilsvarer vikingmelk) kan du tilsette 100 g sukker mer.

I min oppskrift har jeg brukt søtet kondensert melk og heller redusert sukkermengden i den opprinnelige oppskriften. Funka fjell!


Min røre ble stående både to og tre dager før jeg fikk stekt opp alt sammen, og det går helt fint bare du tilsetter vann i røra. Den trenger å bli mer flytende etter å ha stått en stund. Til sammen tilsatte jeg ca. en halv dl vann per dag. Det gikk helt fint, bruk gjerne mer om du må.

Jeg brukte litt tid på å få dreisen på stekingen. Jeg skylder på dårlig jern, men husk at du må rulle den flate kaken rett på pinnen, mens den er i jernet. Ja, du kommer til å brenne deg på fingrene, men såpass må man tåle..



Krumkaker (30-40 stk)
3 egg
150 gram sukker
125 g smør
125 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
200 g søtet kondensert melk (1/2 boks)
2-4 ss vann

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt smøret og hell i.
3. Tilsett kondensert melk.
4. Sikt inn det tørre. Rør til du har en glatt røre.
5. Juster konsistensen med vann.

Alt du trenger …
Ferdig røre, klar til steking
Ha i ca. 1 ss røre i jernet
Rull kaken raskt sammen, avkjøl på rist
Oppbevares i tett boks


14 Kommentarer
  • Mari Helmer
    Svar
    Skrevet på18:18, 6. desember 2020

    Kjempegode, og etter å ha stekt 15-20 stk skjønte jeg at man ikke skal fylle hele jernet, bare den med fint mønster😅 greit å dobbke oppskrift, så har man til seg selv og alle man vet elsker krumkaker❤

    • Lene bye Lorentzen
      Svar
      Skrevet på13:25, 7. desember 2020

      Ble veldig fornøyd. Tynne, søte og sprø. Skulle laga dobbel porsjon. 😀

  • Line Forkner
    Svar
    Skrevet på21:30, 6. desember 2020

    Bakte de idag. Endelig lykkes det meg å finne en oppskrift som ble perfekt på første forsøk❤ Nå må jeg bare øve litt med å få de pene når jeg snurrer de på den pinnen

  • Elisabeth Glesnes
    Svar
    Skrevet på12:05, 7. desember 2020

    Kan man erstatte kondisertmelk med noe?

  • Ingunn
    Svar
    Skrevet på13:43, 11. desember 2020

    Har du tips til hva slags mel jeg kan bruke for å få disse glutenfri? Vil vanlig fin mix fra f.eks møllerens fungere?

  • Christine S
    Svar
    Skrevet på10:35, 13. desember 2020

    Forslag til hva man kan bruke resten av den kondenserte melken til?

  • Linda Chatrin
    Svar
    Skrevet på21:39, 16. desember 2020

    Mangler kromkakejern, lurer på om det går ann med vaffeljern…… Eller kanske helle litt røre ut på en steikepande, hvis de tåler å bli snudd og stegt på begge sider da…. ☺️
    Noen som har prøvd det….?
    🍪💖🤶🥖☺️

  • Mari
    Svar
    Skrevet på18:17, 19. desember 2020

    Hei Elin! Jeg lagde denne nå med usøtet kondensert melk og tilsatte 100 g sukker i tillegg slik som du skrev i oppskriften. Det ble i søteste laget altså.. Mulig den usøtede melken (fra Tørsleff) er søtere enn Vikingmelk?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Sommerfugl-boller

Det er snart skolebrødets dag. I fjor lagde...

Franske makroner med..

Flere har spurt om jeg ikke kan lage...

Myke salatbrød

Brødene kan også brukes som hamburgerbrød. Sommeren spiser...

Cookie-boller

Jeg hadde en cookiedeig i kjøleskapet og hadde...

Rabarbrasuppe

Den første sommervarmen er her og den får...