Mykt hvitløksbrød (tangzhong)

Mykt hvitløksbrød (tangzhong)

Picture

Supersoft brød med basilikum, oregano og hvitløk

Et brød du bare kan dra av bit for bit, supermjukt og supergodt. Holdbart er det også, for dette er bakt på tangzhong-vis.
Jeg vet at dere elsker hvitløksbrød! Hvordan jeg vet det? Jo, jeg har nemlig en SUPER-god oppskrift på et sprøtt hvitløksbrød som dere har trykket til deres bryst for lenge siden. 

Etter at jeg oppdaget tangzhong-metoden har jeg grublet på hva som kunne passe å bake, hva som smaker godt når det er mjukere enn mjukest? Svaret er blant annet dette: hvitløksbrød (laget påmonkey-bread-vis).

Oppskriften er den samme som da jeg lagde brytebrød i rund form. Så har jeg blandet sammen et smør som består av urter og hvitløk, rullet små kuler av deig i det, og lagt kulene i en form. 

Har laget både noen i kuvertform og noen i en vanlig springform. De små kuvertformene er kjøpt på Biltema og kan vaskes og brukes på nytt. Springformen er ca. 20 cm, men bruk den du har. Fyll opp med deigkuler, det kan ikke gå galt!  (hvis ikke forma di er mini, da..)

TIPS!
Er du ikke begeistret for hvitløk? Dropp det! Rør inn litt revet ost i smøret og lage et oste/ krydderbrød. Du kan også lage kulene flate, legge ost i midten og så rulle til kuler, dyppe i smør osv…

Hvitløksbrød – tangzhong-style
Gå til DENNE siden og bak som anvist!

Hvitløkssmør
4-6 fedd hvitløk
100 g smør
5-15 blad fersk basilikum (velg selv)
2 ts oregano

litt revet ost
Riv hvitløk (eller finhakk/ bruk en hvitløkspresse) og bland smeltet smør, basilikum og oregano. 

Slik gjør du:
1. Bak deigen som beskrevet. La den heve til dobbel størrelse – ca. 45 min. 
2. Del deigen opp i biter (10 g om du lager kuvertbrød, 25 g om du lager brødet i springform).
3. Smør formen(e). Rull deigen til kuler som vendes i smøret. 
4. Legg hulter til bulter i formen. (ca. 7-8 kuler i kuvertformene, ca. 23-30 kuler til en form på 20 cm)
5. Hell gjerne på smøret som blir til overs. La etterheve i ca. 45 min. 
6. Riv ost og legg på toppen. Stek på 240 grader, nederste rille.
Kuvertbrød: 15 min. Springform: 20-30 min. 

Picture

Til smøret hakker jeg basilikum, river hvitløk og strør i litt tørket oregano.
Picture

Picture

KUVERTBRØD: Trill kuler (ca. 10g) i hvitløkssmør, legg 6-7 stk i smurte former og la heve i ca. 30-45 min. 
Picture

Dryss på litt ost før de stekes på 240 grader i 15 min. Nederste rille. 
Picture

Picture

Til hvitløksbrød i springform: trill kuler a ca. 25 g, legg hulter til bulter i formen. Jeg hadde ca. 25 kuler til 20 cm form. La heve i 30-45 min. 
Picture

Stek på 240 grader i ca. 20-30 min (avhenger av størrelse på formen). Serveres gjerne litt småvarmt. Mmmm…

google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″;

google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″;

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits