Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Maistang

Picture

Takk for denne gang, mai – du var fantastisk!

Bare for å runde av måneden på nesten samme måte som jeg begynte – her får dere enda en spin off fra maiblomsten jeg la ut i slutten av april. Og ironisk nok har jeg kalt dagens nyvinning maistang, som jo er noe man setter opp til St. Hans. Måtte bolleblomst-feberen vare leeenge…
Av en eller annen grunn syntes jeg denne måneden har vært så lang. Lang og FIN. Det kommer kanskje av at jeg har planlagt baking til mai siden påske. Og for en måned det har vært her på krem.no! Jeg har laget maiboller (som riktig nok ble lagt ut i slutten av april), bamsemumspyntet sjokoladekake, maiboller 2.0, karamellpudding, ansiktskake og tallkake, pavlova, maiblomstrundstykker, royal bryllupskake og rabarbra granite. 

Jeg håper du har fått masse gode ideer og bakt masse godt.

Tusen takk for alle fine heiarop, kjære kremvenn. Dette ble en spesiell måned på mange måter! 

Til denne oppskriften trenger du en halv porsjon vaniljekrem

Boller – grunnoppskrift (blir 2-3 maistenger)
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt 

1 egg til pensling

Slik maler du kardemomme selv

Har brukt litt svensk perlesukker..du kan bruke vanlig perlesukker om du ikke får tak i det hvite..

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. 
7. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum en time), kjevle ut 1/3 del av deigen av gangen. Kjevle den ca. 1.5mm tykkelse. Stikk ut rundinger på ca. 7 cm i diameter. Lag blomsterblader på samme måte som her. Sett bladene sammen som vist på bildene under. 
8. Settes til etterheving i ca. 30 minutter. Lag en fordypning med hånden midt på og legg på en stripe med vanilkerem. Pensles med egg før steking. 
9. Stekes på nederste rille på  220 grader i ca. 15-20 minutter eller på varmluft 200 grader  i ca. 15 minutter. 
10. Avkjøl og ha på litt melisglasur (melis og vann blandes).

Picture

Kjevle 1/3 del av deigen – ca. 1.5 mm. Stikk ut rundinger ca. 7 cm i diameter. 
Picture

Picture

Form bladene ved å legge rundingene dobbelt. Sett de sammen – fukt med litt vann for at de skal hefte sammen. 
Picture

Lag en liten fordypning i midten av stangen og ha på vaniljekrem. Jeg bruker en sprøytepose for å få den jevnt på. Pensle med egg før steking. 
Picture

Takk for alt mai 2018 – du var full av maiboller, solfylt, rekordvarm og fiiin! 

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...