Wilfa Probaker er her!

Sponset / Wilfa Probaker er her!

REKLAME. ENDELIG!! Det har vært en lang ventetid, men om få dager er Wilfa Probaker ventet i butikk, og siden dere, mine kjære kremvenner har ventet en halv evighet, har jeg fått lov til BÅDE å gi dere en introduksjonsrabatt, samt GI BORT EN WILFA PROBAKER. Hurra!

Wilfa Probaker koster i butikk kr. 9 495,- men jeg har fått lov til å gi dere en rabattkode som varer fra FREDAG 26.3 til og med 15.4.

Rabattkoden gjelder KUN i Elkjøp sin nettbutikk og gir deg kr. 1500 kr. i rabatt. Koden er: KREM. Klikk her for å komme til Elkjøp.

Maskinen kommer i to farger sort og grå. Det er de sorte maskinene som kommer først til landet, de grå må du vente litt ekstra på.

Suveren maskin
Som mange av dere vet har jeg hatt denne maskinen på uttesting i over et år. Og det er jo ingen hemmelighet at jeg er overbegeistret for den! Den slår alt hva jeg har att av bakemaskiner ned i støvlene, både med hensyn til kapasitet og brukervennlighet. Den er spesielt god på elting av gjærbakst, men brukes også til pisking av kremer, eggedosis og marengs, til røring av masser (eksempel formaker etc.).

Maskinen veier 13 kg og er stødig som et fjell.

Kraftig motor
Denne kjøkkenmaskinen fra Wilfa er utstyrt med en kraftig 700 watts motor og et system hvor både bolle og krok roterer samtidig, noe som gjør maskinen optimal for elting.

7 liters bolle
Den store rustfrie stålbollen med kapasitet på 7 liter lar deg tilberede selv større mengder deig eller krem.

Mange hastigheter
De 20 hastighetsnivåene og pulsfunksjonen lar deg presist tilpasse hastigheten til ingrediensene for å lage den ideelle tekstur eller deig.

Tilbehør
Kjøkkenmaskinen kommer med praktisk tilbehør som gjør matlagingen mye enklere. Inkludert får du grind, dobbel visp, bolle og sprutskjerm.

Sprutskjerm
Den inkluderte sprutskjermen hjelper deg med å holde det rent på kjøkkenet ved å hindre at ingredienser spruter ut av bollen.

Inkludert i esken:
– Sprutskjerm
– Grind
– Dobbel visp
– Spiralkrok
– Bolle

Her kommer litt om de forskjellige funksjonene maskinen har:

ELTEKROK
Brukes til:
Gjærdeig
Butterdeig
Paideig
Mørdeig
 (skal ikke kna og eltes for mye, den skal kun blandes til den henger sammen)


Jeg har brukt maskinen mest til gjærbakst. Det er fordi den har en perfekt utformet eltekrok, samtidig som bollen roterer. Hastighetsjusteringen er suveren, og gjør at jeg kan elte deiger på lav hastighet uten at deigen blir overopphetet. Probaker har en kapasitet på 3 kg mel + 2 liter væske. For grovere/ tørre deiger er kapasiteten noe mindre. Blir maskinen overbelastet vil den stoppe automatisk. Skjer det må deigen enten deles opp, tilsettes mer væske eller kjøres på laver hastighet.

Mine deiger er sjelden så store (lager helst bolledeig), men jeg testet kapasiteten ved å lage en halvgrov all-round-deig. Den kan brukes til brød, rundstykker, pizzabunn, fylte horn etc. Jeg kjørte mye væske i deigen (2.5 liter), noe som gjorde den svært bløt. Den oppskriften du skal få her har litt mindre væske. Likevel tror jeg ikke det skal by på problemer for Probakeren.

Elins All-round-deig (av denne deigen bakte jeg 2 brød, 16 rundstykker og 3 pizzaer)
1 kg sammalt hvete fint
2 kg hvetemel
50 g gjær
40 g salt
2.2 liter vann + 1 dl som tilsettes under elting.

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter.
2. Tilsett salt pluss resten av væsken.  Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene. 
3. Pakk bollen inn i plast/ dra en plasthette på og la hvile ca. en time på benken eller et par timer i kjøleskapet.
4. Ta litt olje på fingrene eller bruk litt mel og trill rundstykker (vekt 75 gram), slå opp brød, eller lag pizzabunner.
5. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280 grader. 
6. Sett det du skal bake inn ca. midt i ovnen. For brød og rundstykker: Kast litt kokende vann inn i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader.
9. Stek rundstykkene i ca. 14-18 minutter, brødene i ca. 35-40 minutter. Tynn pizza stekes på ca. 250 grader 5-10 minutter.  

Av denne deigen lagde jeg: 2 brød, 16 rundstykker (ca. 70 g) og 3 pizzadeiger (ca. 600 g per deig)

Slik lagde jeg deigen:

Ha alle ingrediensene i bollen, bortsett fra salt. Tilsett væske og start elting på lav fart (mellom 3 og 4)
Elt deigen sammen til den er blir en deig
Etter ca. 10 minutter tilsett salt pluss resten av væsken. Elt videre på samme hastighet 5-7 minutter til.
Elt deigen på litt raskere fart, mellom 7 og 8 i ca. tre minutter helt til slutt
Total eltetid er mellom 15-20 minutter. Deigen skal ikke være varm. Optimal temperatur er ca. 24-26 grader.
Så kan de lønne seg å helle deigen over i en plastkasse som er lett oljet. La deigen hvile med lokk/ plasthette over på benken en times tid. Denne deigen ble for stor for bollen, det este over…

Pizzadeigen
Ble veid opp på bakepapir, pakket i plast i og lagt i fryseren. Den ble tatt opp samme dag som den skulle brukes (tinte i kjøleskapet i noen timer).

Hvert deigemne til pizza veide ca. 600 gram. Passer en vanlig langpanne til ovn.
Jeg bruker ferdige bakeark og enten kjevler eller klemmer deigen ut med hendene (har litt olje på deigen)
Klart for fyll!
Pizzasaus, ønsket fyll, ost og så litt etterheving på benken. Ca. 30 minutter holder ofte.
Jeg har ikke sånn fæncy pizzastein, steker den midt i ovnen på rist ca. 250 grader over/undervarme.

Brød
Bakte også to brød, veide hvert emne til ca. 1500 g. Slå opp brødet før det legges i form. Å slå opp brødet betyr at man bretter deigen sammen godt før man har deigen i formen.

La etterheve på benken under et klede/ i en plastpose i 45min til 1 time.
Stekes på fem minutter på 280 grader, før temperaturen senkes til 240 grader. Hell ca. en halv dl vann inn nederst i ovnen når du setter inn brødene. Total steketid: 35-45 minutter. Bruk gjerne et termometer og sjekk om temperaturen inni er over 96 grader. Da er brødene ferdige. Tas ut av ovnen og helles ut av formene raskt. Avkjøl på rist.

Mine former er fra bakeriet vårt. Det har teflonbelegg.


Rundstykker
Vei opp hvert deigemne til ca. 70 gram. Rull og sett på plate. Etterhev og

Som nevt tidligere, jeg hadde en bløt deig…men klarte å veie opp emnene til ca. 70 gram og trille til boller.
La etterheve i ca. 30-45 min.
Sett ovnen på 280 grader. Plasser rundstykkene på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann inn i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader. Er du redd for at ovnen din kan gå i stykker? Plasser en langpanne i bunnen (den må bli like varm som resten av ovnen). Stek i ca. 14-18 minutter. 
Avkjøl på rist.

GRIND
Brukes til å lage:
Muffins
Formkaker
 (banankake, marmorkake, sitronkake, appelsinkake, sjokoladekake etc)
Kransekakekonfekt/makroner (marsipan eller kransekake som blandes ut med eggehvite)
Vannbakkels 
Småkaker (cookies/kjeks)
evt. Glasurer 


Wilfa Probaker leveres med det vi på fagspråket kaller grind. Den har «slikkepott-vinger» slik at du slipper å skrape ned fra kantene. Både bolle og redskap roterer. Det er heller ikke nødvendig å skrape opp i fra bunnen. Grind bruker du på kaker som starter med å røre smør og sukker, eller smørkremer.

Bollen tar 7 liter og derfor bestemte jeg meg for å lage en stor langpannekake / klassisk formkake. Kaken fylte en 30 x 40 cm form. Maskinen kan lage dobbel porsjon av denne oppskriften. VIKTIG: pass på å ha mykt smør/ margarin. Probaker klarer ikke å røre opp kaldt fett.

Konsistensen på denne kaken ble helt himmelsk, mye på grunn av maskinens evne til å piske smør/ margarin og sukker lyst og luftig. Jeg klarte å glemme å ha i 100 g av smørmengden, uten at det gjorde nevneverdig.

Vil du ha kake med sitronsmak? Tilsett revet skal av 2 sitroner og bytt ut melk med sitronsaft.

Formkake (30 x 40 cm langpanneform)
500 g mykt smør/ margarin
500 g sukker
500 g hvetemel
8 egg
1 ss vaniljesukker
10 g bakepulver
2 dl melk

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn væsken til slutt.
5.     Settes midt i oven på over/undervarme 180 grader ca. 50 minutter til 1 time. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre (sett gjerne ovnen over på varmluft siste 10 minutter).
6. Rør sammen melis, gul konditorfarge og vann (og litt sitronsaft om ønskelig). Stryk glasuren på den avkjølte kaken og strø på kakestrøssel.

Glasur
ca. 300 g melis
vann til ønsket konsistens
strøssel etter ønske

Mykt smør/margarin og sukker piskes lyst og luftig. Tilsett eggene litt etter litt.
Når melken er rørt inn, smør massen ut i en form 30 x 40 cm.
Siden kaken er såpass tykk trenger den nesten en time i ovnen. Dette kan variere fra ovn til ovn. La kaken avkjøle før du legger den over på fat, drar av papiret og stryker på glasur.
Stor kake som vil mette mange mager. Holder seg saftig og god i mange, mange dager. Oppbevares i romtemperatur. Kaken kan fryses.

PISKE-RIS
Benyttes til å lage:
Sukkerbrød
Marengs
Smørkremer
KremfløteFør jeg forteller om egenskapene: Husk at du IKKE må putte sokkelen som vispene festes fast til i vaskemaskinen. Det er KUN vispene som skal dras ut og vaskes.

Wilfa Probaker kommer med en dobbel visp og er rå! Så rå at det til denne funksjonen, altså pisking, ikke lønner seg å kjøre maskinen på maks. Jeg vet du instinktivt skrur opp på full pinne, men du vil få bedre resultat om piskingen skjer på maks 70%.

Jeg bruker den til blant annet pisking av krem, marengs og til å lage eggedosis (til for eksempel sukkerbrød). Har testet den til å piske både 3 eggehviter, 3 egg, 12 egg, 3 dl kremfløte og 1.5 liter kremfløte, og alt går. Siden bollen er flat i bunnen og ganske stor vil det virke litt smått å piske små mengder som 3 egg og 3 dl fløte, men du vil bli overrasket. Vispene tar godt og bollen roterer. Det går fint!

For å teste kapasiteten lagde jeg et sukkerbrød med anbefalt maks kapasitet (12 egg) i den største langpanna som følger med ovnen. Det blir et enormt stort sukkerbrød du kan dele i to eller tre og lage bløtkake til 20-30 personer. Jeg lagde også en helt vanlig rullekake med 3 egg.

Sukkerbrød til stor langpanne
12 egg
300 g sukker
300 g hvetemel
3 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en form ca. 45 x 45 cm kledd med bakepapir.

Ovnstemperatur: 180 grader, steketid: ca. 15 min.

Slå opp eggene i en egen beholder. Da vil evt. eggeskall synke til bunnen. Hell alt overi maskinen og sett på den doble vispen.
Tilsett sukker, pisk eggedosis. Jeg kjørte på 60. Opplever at til en sånn mengde er maskinen best å kjøre på mellom 60 og 70.
Pisk til du har en tykk, fin eggedosis.
Ta av vispene. Ikke vask selve festet.
Sikt inn det tørre, ved det inn med en slikkepott.
Rør til du ikke har klumper.
Hell i en stor langpanne. Stek på 180 grader i ca. 15 minutter.

OPPSUMMERING
Det meste er jo allerede sagt, men etter å ha hatt denne på benken i over ett år har jeg bare en ting å si: Wilfa Probaker er komplett for meg. Det er plug and play fra du setter kontakta i veggen, og hjelpes, så mye glede denne maskinen har gitt meg. Jeg har i over ett år brukt den flere ganger i uken, helst til gjærbakst og når jeg skal piske/ vispe litt større mengder. Mange har spurt meg om den støyer mye? Sammenlignet med andre maskiner jeg har hatt er ikke Wilfa Probaker en bråkete maskin.

Dette er en maskin som både er stødig og sterk, pluss at all redskap kan vaskes i oppvaskmaskin. Den elter, pisker og rører BEDRE enn en proff bakemaskin. Min spådom er at den vil bli en favoritt også i bakeriene som trenger en maskin for prøvebaking/ mindre deiger.

Baker du med mindre enn 3 dl væske, små porsjoner med kake eller kremer? Da skal du kjøpe noe annet. Denne maskinen er for deg som liker å bake brød, boller og annen gjærbakst, som gjerne baker langpannekaker og lager kremer.

Husk at du fra 26.3 til 15.4 får Wilfa Probaker med kr. 1500 i rabatt. Bruk rabattkode: KREM når du handler hos Elkjop.no


KONKURRANSEN ER OVER
VINNER AV EN WILFA PROBAKER BLE:
DAGNY B. WATTØY.
GRATULERER!
Be the first to write a review
3 661 Kommentarer
 • Christina Ekseth
  Svar
  Skrevet på19:10, 7. april 2021

  Svar:
  Alt C
  Alt A
  Alt C

  🤞🏻🤞🏻

 • Torstein Alkanger
  Svar
  Skrevet på19:23, 7. april 2021

  1. C
  2. A
  3. C

 • Cathrine Cloetta Føreid
  Svar
  Skrevet på19:45, 7. april 2021

  A: C
  B: A
  C: C

  🤩🤩

 • Trude M A Knudsen
  Svar
  Skrevet på19:46, 7. april 2021

  1: C
  2: A
  3: C

 • Helga Wiig Stangeland
  Svar
  Skrevet på19:54, 7. april 2021

  1-c, 2-a, 3-c 🙂

 • Cathrine Aa.
  Svar
  Skrevet på20:04, 7. april 2021

  1. C
  2. A
  3. C

 • Anne Britt Fagerli
  Svar
  Skrevet på20:06, 7. april 2021

  1C, 2A, 3C. Gleder meg!

 • Daphne Victoria Killi
  Svar
  Skrevet på20:20, 7. april 2021

  Svarene er:
  1. c (7 liter)
  2. a (visp, grind, eltekrok)
  3. c (den stopper automatisk)

 • Karoline Snerting
  Svar
  Skrevet på20:30, 7. april 2021

  For ei maskin! 🤩

  1- C
  2- A
  3- C

 • Anne Marte Skari
  Svar
  Skrevet på20:40, 7. april 2021

  Ser skikkelig bra ut, den maskinen👍Må bare bruke opp Kenwooden min først (og det tar jo litt tid), så skal jeg skaffe meg denne kraftkaren.,Hvis jeg ikke vinner den, da! 😀Svara er 1c, 2a, 3c.

 • Sven Peder Klungtveit
  Svar
  Skrevet på20:47, 7. april 2021

  1C
  2A
  3C

 • Stine Ditløvsen
  Svar
  Skrevet på20:49, 7. april 2021

  Krysser fingrene 🤞Hadde vært perfekt til jobb! Pengene ryker for når en skal åpne noe eget. 🧁🍩🍰🥪
  1: C
  2: A
  3: C

 • Annette Fitje
  Svar
  Skrevet på20:53, 7. april 2021

  1 C
  2 A
  3 C

 • Olivia Myklebust
  Svar
  Skrevet på21:03, 7. april 2021

  1: c
  2: a
  3: c

 • Terese Sjøgren
  Svar
  Skrevet på21:04, 7. april 2021

  1. C, 2. A, 3. C.

 • Synnøve Steinbru
  Svar
  Skrevet på21:16, 7. april 2021

  Åh, den ser fantastisk ut! 🥰

  1c, 2A, 3c

 • Skrevet på21:16, 7. april 2021

  1. C , 2 A , 3 C

 • Mona Aaslie
  Svar
  Skrevet på21:17, 7. april 2021

  1: C
  2: A
  3: C

  ❤🥖🥐🍞🥯🍕🥞🍪🎂🥮❤

 • Linda Birgitte Nesje
  Svar
  Skrevet på21:25, 7. april 2021

  1.c
  2.a
  3.c

 • Lene holmen
  Svar
  Skrevet på21:33, 7. april 2021

  1: c
  2: a
  3: c
  Ønsker meg veldig denne 😍

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...