Din handlekurv er nå tom!
Scones og kakeforslag til afternoon tea
Afternoon tea er blitt populært å arrangere hjemme, derfor har samlet noen forslag til hva du kan servere av bakverk.
Afternoon tea er en tradisjon som kommer fra Storbritannia som går ut på å spise noen lune scones med syltetøy og clotted cream (en slags tykk fløte), enkle sandwicher, samt noen lekre, små bakverk. Det drikkes te, og ofte musserende vin til.
Jeg har selv jobbet på et luksushotell i London der jeg en periode sto ansvarlig for alle pastries (kaker) som skulle serveres til hotellets meget ekslusive afternoon tea. Poenget med disse kakene er at de skal være små, elegante og kunne spises i en munnfull. Du reagerer kanskje på at jeg har tatt med muffins? Vi lagde ferske mini-muffins til afternoon tea, hver dag med forskjellige smaker. Rett etter at de var kommet ut av ovnen ble de penslet godt med en sukkerlake bestående av 50% sukker og 50% vann. Slik ble de ekstra saftige.
Under her vil du se en rekke bilder av kaker jeg syntes passer til en afternoon tea. Har ikke tatt med de mest vanlige av populære småkaker på krem.no, men hvis du vil må du gjerne servere både gule bomber, sarah bernhardt eller amarettikuler for den del. Oppskrften på scones er fra hotellet i London, og ja, du kan lage de ferdige, fryse og så lune i ovnen før servering.
Mange har spurt meg om clotted cream, men det har jeg dessverre aldri testet selv. I praksis varmer man opp heavy cream (kremfløte med høyt fettinnhold) sånn at det klumper seg. Det finnes mange oppskrifter på nettet. Du kan selvfølgelig servere scones med enten smør eller pisket kremfløte, om du fortrekker det.
Her har jeg konsentrert meg om det jeg kan, nemlig scones og lekre munnfuller med kake..
Trykk på bildene eller på teksten under bildet for å komme til oppskriftene!